Gazete Vatan Logo

700 milyon euroya ortadireğe 5 yıldızlı otel konforu sunacak

Türkiye’de 700 milyon euro yatırımla 60 adet 3 yıldızlı Ibis ve 4 yıldızlı Novotel kurmak için Fransız Accor Hotels ile anlaşan Akfen, ilk iki otelini bugün Zeytinburnu’nda açıyor Akfen’in patronu Hamdi Akın, “Biz diyoruz ki ortadireğin de İstanbul’da deniz manzaralı, 5 yıldız konforlu otelde kalma hakkı var. Dünya standartlarını Anadolu’ya taşıyacağız” dedi

Turizm yatırımlarını Akfen Geyrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) çatısı altında toplayan Akfen Holding, Fransız Accor Hotels ile yaptığı ortaklığın ilk meyvesi olan Zeytinburnu’ndaki 4 yıldızlı Novotel ve 3 yıldızlı Ibis Oteli, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle açıyor. Akfen toplamı 700 milyon euroyu bulan yatırımla toplam 60 otel açacak. Yatırıma para koymayan Accor, otelin işletmesi için Akfen Holding’e cirodan pay ve yılda 2 milyon dolar kira verecek. Akfen, Accor ile 25 yıllık anlaşma yaptı. 2007’de 4, 2008’de, 2009 ve 2010’da 8’er otel açılacak.

Arsa fiyatları zorluyor
Şu anda 126 kişiye istihdam sağlayacak olan projede 2010’a kadar çalışan sayısı 2 bine çıkacak. Akfen, Rusya ve Türki Cumhuriyetler’de de otel yapacak. Rusya’da 24 otel için anlaşma imzaladıklarını söyleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, “Hedefimiz iş amaçlı seyahat eden kesime 5 yıldızlı konfor ve hizmeti 3 ve 4 yıldızlı otellerimizde sunmak. Fiyatlarımız 5 yıldızlı otellerin üçte biri, zaman zaman yarısı kadar olacak. Biz diyoruz ki ortadireğin de İstanbul’a geldiğinde deniz manzaralı, 5 yıldız konforuna sahip otelde kalma hakkı var. İstanbul’daki iki otelin ardından Nisan’da Ibis Eskişehir, Kıbrıs Merkür açılacak. Novotel Trabzon’un temelini attık. 2008’de Kayseri, Gaziantep, Adana ve İstanbul Beylikdüzü hizmete girecek. Anadolu’ya da İstanbul’daki kaliteyi götüreceğiz” diye konuştu.

Sofitel’e yer aranıyor
Accor ‘a özellikle İstanbul’da son dönemde fırlayan arsa fiyatlarını anlatmakta zorlandıklarını belirten Akın, “Accor 40 yıllık marka gücünün karşılığını alıyor. Ama bu fiyatlarla arsa geliştirmek çok zor. Anadolu’da henüz sıkıntı yok. Arsa tahsisleriyle de ilgileniyoruz” yorumunu yaptı.

Accor’un Türkiye’deki şirketi Tamaris Turizm’in Başkanı Ferhan Görgün ise arsa sorununu büyütmediklerini söyledi. Görgün, “Beylikdüzü, Maslak ve Gümüşsuyu’nda yer arıyoruz. 5 yıldızlı Sofitel için de yer bakıyoruz. Accor bir yere geldi mi bir daha gitmez“ dedi.

‘İETT ARAZİSİNE SOFİTEL YAKIŞIR’
İETT arazisi ihalesi için henüz karar vermediklerini söyleyen Hamdi Akın, “İETT arazisine Sofitel yakışır” yorumunu yaptı.

436 odanın hepsi deniz manzaralı

* Accor Hotels’in 100 ülkede 4.200 oteli bulunuyor. Sadece Paris’te 250 oteli olan grubun farklı yıldıza sahip 10 markası var.

* Zeytinburnu’ndaki yıldızlı Ibis İstanbul Marmara 228 odalı. Otelde fiyatlar 65 euro. Novotel İstanbul Marmara 208 deniz manzaralı odaya sahip. 90-250 euro arasında değişen oda fiyatları var.

* Genel Müdür Murat Kadaifçioğlu, bu oda fiyatlarının kişi başına olmadığını, tek fiyata iki kişinin kalabileceğine dikkat çekti.

* Kadaifçioğlu, yüzde 60 doluluk beklentileri olduğunu belirterek, ”Büyük ilgi görüyoruz. Ayın 21’inden sonra yüzde 50 doluluğu aşacağız“ dedi.

* Akfen Holding Başkan Yardımcısı Süha Güçsav ise ”Bu iki otel Akfen GYO’nun ilk projesi. Türkiye’de bu konseptle hizmet veren otel yok. Otellerimiz dünyadaki Novotel ve Ibis otelleri arasında da en üst sıraya yerleşti“ diye konuştu.

Haberin Devamı