Gazete Vatan Logo

70'lik dedenin yıkım gazabı

Cadde genişletme çalışmaları çerçevesinde bahçe duvarını yıkmak isteyen ekiplere ateş açan 70'lik dede bir polis, iki zabıta ve yoldan geçen bir kişiyi yaraladı

İstanbul Sultanbeyli'de Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde yol genişletme çalışmaları yapan belediye ekipleri, 70 yaşındaki Hayri Kuturoğlu'na ait binanın cadde üzerindeki bahçe duvarını yıkmak istedi. Ancak mahkeme kararı alınmasına rağmen 3 metrelik duvarın yıkılmasına şiddetle karşı çıkan Kuturoğlu, 6 katlı binanın 5. kat balkonuna çıkarak yıkım ekibine tabancayla kurşun yağdırdı.

Zabıtalar Özkan Öztürk ve Nail Çelik, yıkım ekibine destek olmak üzere olay yerinde bulunan polis İbrahim Çam ile yoldan geçen Birgül Aksel isimli kadın yaralandı. Karnından yaralanan Çam ile omzundan vurulan Öztürk, Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı. Çelik ile Aksel ise Sultanbeyli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, İbrahim Çam'ın (20) Sultanbeyli Emniyet Müdürlüğü'nde dün göreve başladığı öğrenildi. Olaydan sonra kaçan Hayri Kuturoğlu'nun yakalanması amacıyla polisin çalışması sürüyor.