Gazete Vatan Logo

7 yıl sonunda adalet!

Antalya’da 2009 yılında uyuşturucu madde verilip tecavüze uğrayan 15 yaşındaki Sezgi Kırıt’ın ölümüyle ilgili 7 yıl sonra yargılanan 3 sanık hakkında tutuklama kararı çıktı.

7 yıl sonunda adalet!

Antalya’da sosyal medya üzerinden tanıştığı kişiler tarafından kaçırılıp kapatıldığı evde zorla uyuşturucu verilen ve hayatını kaybeden 15 yaşındaki Sezgi’nin davası 7 yıl sonra yeniden açıldı. Sanıklardan başka bir suçtan tutuklu Mehmet Mutlu Kurtlar, Osman Küçük ve Emine Karpi 7 yıl sonra Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Ali Kirpi ise 1 yıl önce hayatını kaybettiği için dava dosyasından düşürüldü.

30 avukat müdahillik için başvurdu

Sezgi Kırıt’ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanması Antalya Adliyesi’nde görüldü. 30 avukatın müdahillik için başvuru yaptığı davada, Sezgi Kırıt’ın ablası Sevgi Kırıt, annesi Hanife Kırıt ve babası Hasan Kırıt’ta duruşmaya katıldı. Davayı çok sayıda kadın avukat, Baroların Çocuk Hakları Komisyonu Merkezleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, KADEM, Antalya Barosu Kadın Hakları Komisyonu, Türkiye Kadınlar Derneği Federasyonu, çeşitli STK’lar ve CHP Afyon Milletvekili Burcu Köksal takip etti.

Haberin Devamı

İfadeler de cinayet kadar çirkin!

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.30’da başlayan davada hakim karşısında ilk ifadeyi sanıklardan Osman Küçük verdi. Osman Küçük ifadesinde genç kızla bir arkadaşı vasıtasıyla internetten tanışıp yazışmaya başladığını, Kırıt’ın kendisini 22 yaşında “Sevgi” olarak tanıttığını söyledi. Küçük olay günü Sezgi’yle internet üzerinden konuşmaya devam ettikleri ve genç kızın kendisinden uyuşturucu bulmasını istediğini iddia etti. Küçük Sezgi’yi saat 19.00’da Real kavşağı üzerinden motosikletle aldığını, Sezgi’nin kendisine evden kaçtığını ve eve gitmek istemediğini söyledi.

Tecavüz etmemiş!

Küçük ifadesinin devamında Sezgi’nin isteği üzerine, “Ali Karpi”yi arayarak bir kız arkadaşıyla evini kullanmak için izin istediğini, Karpi’nin de bunu kabul ettiğini öne sürdü. Küçük ifadesini şu sözlerle sürdürdü: Evde Emine Karpi, Mehmet Mutlu Kurtlar, Ali Karpi ve yaşlı bir teyze vardı, yani toplamda 6 kişi vardık. Evde oturup ben Sezgi, Ali ve Mehmet Mutlu alkol aldık. Sezgi birkaç yudum bira içti. Sessiz durduğu için Ali Karpi, kızdan pek hoşlanmadığını söyledi. Sezgi’nin suratı hep asıktı. 1-2 saat kadar oturduktan sonra Sezgi ile yan odaya geçtik. Kızla aramızda yakınlaşma oldu odada ve kendi isteğiyle Sezgi ile birlikte oldum. Daha sonra yattık ve sabah işe geç kalmamak için kalktım, gittim.

Haberin Devamı

‘Neden o zaman tutuklamadılar?’

İfade sırasında mahkeme başkanının cesede duş aldırıp aldırmadığını sorması üzerine Karpi, Kıza duş aldırmadığını, sadece parmak izi kalmaması için bezle sildiğini söyledi. Mahkeme başkanına “Madem üzerinde 3 erkek spermi bulundu neden o zaman tutuklanmadılar” şeklinde çıkışan Karpi’ye mahkeme başkanı, “ Bunu bana mı soruyorsun. Zaten o dönemde görev yapan hakimin bunu yapması gerekiyordu” cevabını verdi.

‘Ona acıyordum bana abi diyordu’ Sanıklardan uyuşturucu suçundan tutuklu bulunan Mehmet Mutlu Kutlar ise ifadesinde, tecavüz ve darp suçlarını reddetti. Kutlar, “Ona acıyordum. Bana abi diyordu. Tecavüz etmedim. Yaşı küçüktü” dedi.

Haberin Devamı

‘DNA izi kalmasın diye kıyafetlerini çıkarttım’

Sabah arkadaşı Mehmet Mutlu Kurtlar’ın evden aradığını ve kızın öldüğünü haber verdiğini söyleyen katil zanlısı Osman Küçük o anları ise şöyle anlattı: Eve gittim. Sezgi’nin cansız bedeniyle karşılaşınca ne yapacağımı bilemedim. İlk önce polise gitmek istedim fakat Mehmet Kurtlar başka bir suçtan arandığını ve polise gitmemem için beni tehdit etti. Bende Ali Karpi ile Sezgi’nin cesedini bir valize koyup arabayla Isparta yolu üzerinde bir yere bıraktık. Saç ve DNA izi kalmasın diye elimdeki maketle kızın üzerindeki kıyafetleri kesip çıkardım. İfadesinde şiddet ve zorlama olduğunu reddeden zanlı Küçük, Sezgi’nin bedenin evde bulunan yaşlı kadın tarafından bezle silindiğini söyledi.

‘Öldüğünü anlayınca’

Davada yardım ve yataklıkla suçlanan, geçen yıl hayatını kaybeden sanıklardan Ali Karpi’nin ablası Emine Karpi sanık Osman Küçük’ü kardeşi vasıtasıyla tanıdığını söyledi. Sabah Sezgi’yi kahvaltıya çağırmak için odaya girdiğini savunan Karpi, “Kızın yattığı odaya gittim, seslendim, duymadı, dürttüm, yine tepki vermedi. Vücuduna dokundum, buz gibiydi. Kalbine falan baktım ve kızın öldüğünü anladım, hemen kardeşime haber verdim” dedi.

Haberin Devamı

‘Sezgi’ye iftira attılar’

Mahkemede 3 sanığın ve tanıkların ifadeleri alındıktan sonra kararı açıklayan mahkeme başkanı ikinci duruşmayı 9 Eylül 2016 tarihine erteledi. Karar sonrasında konuşan Avukat Sibel Önder şunları söyledi: Mahkeme taleplerimiz doğrultusunda ilerledi. Sanıklar iddianamede yer alan suçlamaları reddetti. Utanmadan öldüldükleri kızımıza iftira attılar. Mahkeme başkanı dahil kimse ifadeerine inanmadı. Doğru yolda ilerledik. 9 Eylül’de sanıklar tekrar dinlenecek ve hakettikleri cezayı alacaklarına inanıyoruz.