Gazete Vatan Logo

7 işadamının mallarına tedbir konuldu iddiası

İkinci soruşturma dalgası çerçevesinde 7 işadamı ve 2 şirketin mallarına tedbir konulduğu iddia edildi. Şirketine tedbir konulduğu belirtilen işadamlarından Mehmet Cengiz ise ellerine böyle bir karar ulaşmadığını belirterek iddiaları yalanladı.

7 işadamının mallarına tedbir konuldu iddiası

İstanbul’da başlayan "17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu"nun 2’nci dalga soruşturması çerçevesinde, 7 işadamı ile 2 şirketin mallarına tedbir koyma kararınının alındığı ortaya çıktı.



Altında Hakim Süleyman Karaçöl imzasının yer aldığı kararda, Abdullah Tivnikli, Mustafa Latif Topbaş, Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Mehmet Cengiz, Üsame Kutub, Cengiz Aktürk adlı işadamları ile Bosphorus 360 ltd Şti ve Zirve Holding A.Ş’ adlı iki şirketin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildiği belirtiliyor. 25 Aralık tarihini taşıyan kararda 7 işadamı ile 2 şirketin el konulacak varlıkları da şöyle sıralanıyor.





- Tüm bankalarda bulunan her türlü TL ve döviz cinsi hesapları.

- Bono,ve tahvil gibi yatırım enstrümanları ile kiralık kasaları.

- Gayrimenkuller ve taşınmazlar.

- Kara, deniz ve hava ulaşım araçları.

- Merkezi kayıt kuruluşlarında bulunan hak ve alacakları.

- Üzerlerine kayıtlı ve hisse sahibi oldukları tüm şirket ortaklıkları.

- Sermaye piyasasında işlem gören tüm hisseleri.

- Sigorta şirketlerinde bulunan hak ve alacakları.

EL KOYMA KARARININ GEREKÇESİ : KUVETLİ ŞÜPHE VE DELİLLERİ KARARTMA İHTİMALİ

Savcılığın talebi ve hakimin kararının yer aldığı 2 sayfalık metinde, soruşturma konusu ve kararın gerekçesi de açıklanıyor.

Kararın kamuoyunun "2’nci dalga" olarak bildiği, adliyede ise 2012 / 656 sayısıyla süren soruşturmaya dair olduğu belirtiliyor. "Suç İşlemek için Örgüt Kurmak ve Yönetmek","Kurulan Örgüte Üye Olmak", "İhaleye Fesat Karıştırmak", "Nüfus ticareti", "Rüşvet" ve "Kamu malına zarar" verme başlıklarında süren soruşturmada savcılığın talebi hatırladıktan sonra karar açıkılanıyor. Hakim Süleyman Karaçöl kararına açıklamadan önce gerekçesini açıklıyor, o gerekçe şöyle, "Soruşturma kapsamında üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli şüphe olması, ve delilleri karartma durumu bulunduğundan" Karar metni, usule göre tarih ve hakimin e-imzasıyla bitiyor.

YAPILMAYAN GÖZALTI LİSTESİ

Savcılığın gözaltına alanmasını istediği liste de el değiştiren soruşturma dosyasının içinde. Buna göre gözaltına alınacak ve Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde tutulacak şüphelilerle ilgili "gözaltı listesi" şöyle

Yasin El Kadı, Mustafa Latif Topbaş, M. Fatih Saraç, Abdullah Tivnikli,Avni Çelik, Üsame Kutub, Muaz Kadıoğlu, Cengiz Aktürk

Abdulkerim Çay, SemihDemirci, Orhan Cemal Kalyoncu , Ömer Faruk Kalyoncu, Kenan Avis, Gökhan Özdemir, Selcan Zeliha Özkök,

Aynur Uluğtekin , Mehmet Cengiz, Celal Koloğlu, Nihat Özdemir, Sezai Bacaksız, İbrahim Çeçen, Hayrettin Özaltın, Dilek Cengiz, Adnan Çebi, Medet Nebi Yanık, Adnan Şişman, Ahmet Ergun, Kadri Tunç Peker, Murathan Kiraz, Mustafa Bayraktar, Gaffar Yıldırımer, Şener Ünsal, Oğuzhan Boyacı, Abdullah Kavukçu, Hakan Aslan, İbrahim Erdoğan Gözel, Hasan Dağcı, Esat Özkazanç, Orhan Nurduhan,Nurcan Çatalpınar, Şefik Gül.

Şüphelilerin yakalanmadan, operasyonlar başlamadan önce hazırlandığı anlaşılan listede adı geçenlerin yakanlandığı tarih ve saat: 25-12-2013 06.30 Gözaltı süresi ile bu sürenin biteceği tarih ve saat: 26-12-2013 06.30 olarak belirtiliyor.

Haberin Devamı