Gazete Vatan Logo

Kayıp Leyla için kadavra arama köpekleri devreye girdi

Ağrı’nın Bezirhane köyünde bayram günü kaybolan Leyla'dan hala ses yok. Arama kurtarma çalışmalarında 7. güne girildi. Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gönderilen kadavra ve ceset arama köpeğinin de katılımıyla sazlık ve bataklık arazide arandı. Herkesin umudu Leyla'nın sağlıklı bir şekilde ailesine dönmesi ancak arama çalışmalarında 'kadavra' köpeğinin de görev alması tedirgin etti. Leyla’nın amcasına gelen telefonda bir kişinin “Leyla elimizde. Başınız sağolsun" dediği öğrenildi.Telefonla arayan kişinin bir çocuk olduğu belirlendi.

Kayıp Leyla için kadavra arama köpekleri devreye girdi

Ağrı'da ailesiyle bayramlaşmak için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 3,5 yaşındaki kız çocuğu Leyla Aydemir’i arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Kent merkezinde oturan Nihat ve Şükran Aydemir çiftinin, bayramın birinci günü gittikleri Bezirhane köyünde kaybolan kızları Leyla Aydemir'in bulunması amacıyla 7. günde jandarma ve AFAD köyün yaklaşık 1 kilometre ötesinde bulunan sazlık ve bataklık arazide sabah saatleri itibariyle arama çalışmasını yeniden başlattı.

Aydemir'in köyde bulunabileceği alanlarda, uzman ekipler eşliğinde yeniden tarandı.Arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı. Ekiplerin, köy dışındaki alanlarda da küçük Leyla'yı arama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Öte yandan AK Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe’de Bezirhan Köyüne gelerek Aydemir ailesinin üzüntüsünü paylaştı.

VAN AFAD BİRLİK MÜDÜRÜ SADİ EKİN: LEYLA'DAN TEK BİR İZ YOK

3,5 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları aralıksız sürdürülürken VAN AFAD Birlik Müdürü Sadi Ekin, "Köyün bütün sınırlarında arama yaptık, Leyla'dan tek bir iz yok" dedi.

Ağrı’da, Ramazan Bayramı’nın birinci günü ziyaretine gittikleri dedesinin Bezirhane köyündeki evinin önünde oynarken kaybolan 3,5 yaşındaki Leyla Aydemir’i arama çalışmaları yedinci gününde de devam ediyor.

Türkiye genelinde 80 ilde müdürlüğü bulunan 11 ilde ise arama-kurtarma birlikleri olan AFAD, Ankara ve İstanbul ile birlikte en deneyimli arama-kurtarma ekiplerini içinde barındıran Van birliğini bölgeye gönderdi.

Aydemir'i arama çalışmalarını sürdürdükleri belirten VAN AFAD Birlik Müdürü Sadi Ekin, Milliyet'e yaptığı açıklamada, "Köy içinde ve çevresinde aranmadık yer kalmadı. Metruk binalardan tutunda tandır tipi dediğimiz evlere, eski su kuyularına baktık. Köy içerisinde bulunan dere yatağına, buğday kuyularına, sazlıklara, her yere bakıyoruz. Köyün bütün sınırlarında arama yaptık, Leyla'dan tek bir iz yok" dedi.

BABASI MEDYUMA GİTTİ

Leyla’nın kaybolmasının üzerinden yedi gün geçtiğini ve artık umutlarının tükendiğini ifade eden baba Nejdet Aydemir, “Arıyoruz, ama bulmadık. Çalışmalara 2-3 bin kişi katılıyor. Herkes seferber olmuş. Yakın köylere kadar her taraf tarandı. Kızım kaçırıldı. Dün Kars’a gittim. Bir hocayla görüştüm. Hoca (medyum) bana kızımız yaşadığını söyledi. Uzak bir yerde. Yeşil bir çadırda duruyor. Onlara huzur vermiyor. Çocuk kesinlikle yaşıyor. Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesinde görülüyor.” dedi.
AMCAYA GELEN KAN DONDURAN TELEFON...
Öte yandan bugün Leyla’nın amcası Yusuf Aydemir’e gizli numaradan gelen bir telefon güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Leyla’nın amcası gelen telefon ihbarını jandarma ekipleriyle paylaştı.
İhbarda kendisini bir kadının aradığını belirten amca Yusuf Aydemir, “Gizli numaradan bir kadın aradı. Leyla bizde. Başınız sağ olsun. Yazık oldu dedi. Sonra telefonu komutana götürdüm ve karşıdaki kadın telefonu hemen kapattı” diye konuştu. Jandarma ekipleri gelen telefonunun tespiti için çalışmalara başladı. Öte yandan Kayseri'de 2009 yılında 3 çocuğun kaybolmasına bakan özel ekibin Ankara'dan Erzurum'a gelmek için yola çıktıkları öğrenildi.
LEYLA'NIN AMCASINA TELFON AÇAN ÇOCUK ÇIKTI
Bugün bir kadının, Leyla'nın amcası Yusuf Aydemir'i gizli numaradan aradığı ve "Başınız sağ olsun" dediği yönündeki bilgi üzerine özel ekip konuyu inceledi.
Aramanın, başka ilden yapıldığı, telefonu açan kişinin olayla ilgisi bulunmayan küçük yaştaki çocuk olduğu belirlendi.
Olaya ilişkin bugüne kadar yapılan tüm ihbarlara çok kısa sürede karşılık veren ekipler, tüm ihbarların 15 dakika içinde asılsız olduğunu ortaya çıkardı.
Küçük Leyla'nın bulunması amacıyla Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ağrı Valiliği koordinesinde alanında uzman 11 kişilik özel ekip oluşturuldu. Leyla için kurulan kriz masasında görevli ekip, ihbarları tek noktada toplamak amacıyla "0505 022 74 27" numaralı ihbar hattını devreye aldı.
MİNİBÜS İDDİASI DA ASILSIZ
Ankara'dan teknik anlamda istihbarat sağlayacak uzmanların da bulunduğu ekip, Leyla Aydemir'i bulmak için il genelindeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarını inceledi.
Köy ve çevresinde çocuklara kapalı kasa minibüsle şeker dağıtıldığı iddiası üzerine araca ulaşan ekipler, yaptıkları incelemede bu iddianın da asılsız olduğunu belirledi. Ekipler, "camı kırık minibüstekilerin çocukları şekerle kandırmaya çalıştıkları" iddiasının gerçeği yansıtmadığının anlaşılmasının ardından aileye gelen tüm ihbar telefonlarını takibe aldı.
MAVİ VE MODÜL KÖYDE DETAYLI ARAMA
Jandarma Genel Komutanlığınca köye gönderilen iki kadavra ve ceset arama köpeğinin arama çalışmalarının olumsuz sonuçlanması üzerine harekete geçen ekipler, "Mavi" ve "Modül" adında iki kadavra ve ceset arama köpeğini daha köye getirdi.
Ayrıca, jandarma ve polis ekipleri, kırsal ve şehir merkezlerinde yürüttüğü araştırmalarda Leyla'nın, Mardin, Sivas ve Silivri'de görüldüğü iddialarının da asılsız olduğunu saptadı.İhbarların zaman kaybına yol açmasını önlemek amacıyla vatandaşların daha duyarlı olması istendi.
Ekiplerin titiz araştırmasına rağmen hakkında halen herhangi bir bulguya rastlanmayan Leyla Aydemir'i arama çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı