Gazete Vatan Logo

7 dönüşüm projesine 550 milyon lira ayırdı

Mint, İstanbul’un merkezinde kentsel dönüşüm yapmak için kuruldu. Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane’yi radara alan Mint’in hedefinde bu yıl 550 milyon lira yatırımla 7 proje var

7 dönüşüm projesine 550 milyon lira ayırdı

İSTANBUL’DA şehrin merkezi bölgelerinde ulaşıma yakın noktalarda kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirmek için Mint adında yeni bir şirket faaliyete geçti. Binaların yanı sıra sokakların ve mahallelerin de dönüşümünü yapmayı hedefleyen Mint, Şişli, Beyoğlu ve Kağıthane’de toplu taşıma akslarına yakın bölgelerde proje geliştirecek. İlk projeleri Mint Kağıthane’yi teslim etmek üzere olan Mint, Çağlayan’da yeni bir projeye başlarken, hedefinde 550 milyon liralık 7 proje bulunuyor.

Ortakları arasında Nef’in patronu Erden Timur’un da bulunduğu Mint’in Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu, İstanbul’da kentsel dönüşümün yavaş ilerlediğini söyledi. Bakanlığın İstanbul’da yıllık 250 bin konutu yenileyeceğini açıkladığını hatırlatan Altıoğlu, “Biz de bu dönüşümde yer alacağız. Hedefimiz yılda ortalama 750 konut üretimi yapmak. 15 yıl içinde 11 bin konutu dönüştürerek 2 milyar dolarlık iş hacmi oluşturacağız” diye konuştu. Dönüşümün sadece eski bir binayı yıkıp yerine yenisi yapmak anlamına gelmediğini anlatan Altıoğlu, yapacakları sosyal sorumluluk projeleri ile semtin çehresini de değiştireceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Ruhsatları hazır

20-35 yaş arası kitlenin şehir merkezinde gideri az optimum metrekareli evleri tercih ettiğini, bunları dikkate alarak konutlar yaptıklarını anlatan Altıoğlu, ilk olarak Kağıthane Mint projesini hayata geçirdiklerini ve Mart’ta teslim edeceklerini söyledi. Altıoğlu, bu yılki hedeflerini şöyle anlattı: “Mint Çağlayan, Mint Şişli ve Mint E-5 olmak üzere 3 projenin ruhsatı hazır. Yine bu yıl içinde ruhsat aşamasında olan 4 projemizle birlikte toplam 7 projemizin yatırım değeri 550 milyon lirayı bulacak.”

Çağlayan’da 140 daireli proje satışa çıktı

BU yılki ilk projeleri Mint Çağlayan’ın inşaatına başladıklarını söyleyen Sefer Altıoğlu, projenin 14 katlı tek bir blok halinde 1+0, 1+1, 2+1 olmak üzere 35 ile 111 metrekare arasında 140 daireden oluşacağını belirtti. Projede daire fiyatları 270 bin liradan başlayıp, 465 bin liraya çıkıyor.