Gazete Vatan Logo

7 dakikalık destek ziyareti

AK Parti’nin Meclis Başkan adayı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın MHP lideri Bahçeli’yle görüşmesi 7 dakika sürdü

7 dakikalık destek ziyareti

MİLLİ Savunma Bakanı ve AK Parti’nin TBMM Başkan adayı İsmet Yılmaz liderler turu çerçevesinde dün MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la görüştü. Yılmaz ilk ziyaretini Bahçeli’ye yaptı. Saat 14.00’de parti binasına geldi. Yılmaz’ı MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı karşıladı. Bahçeli’nin kabul ettiği Yılmaz’ın ziyareti sadece 7 dakika sürdü. Yılmaz, 14.10 gibi genel merkezden ayrıldı. Yılmaz’a Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın eşlik etti.

Destek talep ettik

Yılmaz, görüşme sonrası gazetecilere şu açıklamalarda bulundu: “Başkan adaylığı için hiçbir parti tek başına çoğunluğu sağlayıp kendi adayını seçtirme durumunda değil. Dolayısıyla, bir başka partinin desteğine ilişkin var. Birinci ve ikinci turda 367, üçüncü turda 276, dördüncü turda da 276’yı alamazsa en çok oyu alan iki tane aday tekrar başkanlık yarışına girecek. Zor dönemlerde bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne kendilerinin çok hayırlı kararlar verdiğini aziz milletimiz de görmüştür. Biz de bu Türkiye’nin döneminde uzlaşmanın, seçim sonuçları bir uzlaşmayı ortaya çıkardı. Bu uzlaşmanın olacağı bir dönemde Sayın Genel Başkan’dan destek talep ettik. O da gelişen süreç içerisinde hayırlısını ve gelişen sürecin de sonuçları ortaya çıkaracağını söyledi. “ Yılmaz sorularıysa yanıtlamadı.

Haberin Devamı

Baykal’a 50 dakika

MHP lideri Bahçeli önceki gün Deniz Baykal’la görüşmüştü. MHP lideri CHP’nin TBMM Başkan adayı Deniz Baykal’la 50 dakika süren bir görüşme yaparken, AK Parti adayı Yılmaz’la yalnızca 7 dakika görüştü. Deniz Baykal’la TBMM’de görüşen Bahçeli, kendisini kapıda karşılayıp kapıya kadar uğurladı. Ayrıca Baykal soruları yanıtlarken, odasına dönmek yerine Baykal’la birlikte durmayı tercih etti.

Kilit parti MHP

AK Parti İsmet Yılmaz’ı, CHP Deniz Baykal’ı, MHP Ekmeleddin İhsanoğlu’nu, HDP Dengir Mir Mehmet Fırat’ı TBMM Başkanlığı için aday gösterdi. İlk iki turda hiçbiri 367 oyu alamayacağı için gözler 1 Temmuz’daki 3. Turda. Kulislerde 3. turda en çok oyu alması muhtemel Yılmaz ile Baykal’ın son tura kalmalarına kesin gözüyle bakılıyor. Bu durumda 4. turda Meclis Başkanı’nın belirlenmesinde MHP’nin oyu kilit rol oynayacak. Kulislerde, MHP’nin desteğini alma konusunda ibrenin Baykal’a döndüğü konuşuluyor.

Haberin Devamı

Demirtaş’la 20 dakika...

MHP’den HDP Genel Merkezi’ne giden Yılmaz Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la 20 dakika görüştü. Yılmaz liderler turunu tamamlamış oldu.