Gazete Vatan Logo

7 bin euroya oyun kahramanı!

Bursa’da iki çocuk annesi 30 yaşındaki Naz Çetin internet üzerinden Metin 2 adlı Online bilgisayar oyununda 4 yılda yarattığı karakterlerin eşyalarının çalınmasıyla şoke oldu. Değeri 6 bin liraya kadar çıkabilen bu eşya ve özellikleri çalanların bulunması için Cumhuriyet Savcılığı’na başvurdu.

Konu hakkında VATAN’a açıklama yapan Merlin’in Kazanı oyun internet sitesi koordinatörü Murat Oktay şunları söyledi, “Dünyada oynanan en büyük online oyun olan World of Warcraft’ı 12 milyon insan oynuyor. Uzak Doğu’da ise örneğin Point Blank gibi 30 milyon insanın oynadığı online oyunlar bulunuyor. Metin 2’de Uzak Doğu menşeli bir oyun. Metin 2’de güçlü bir karakter yaratan deneyimli oyuncular bunu internet üzerindeki satış platformlarında da satışa çıkarıyorlar. Bugüne kadar bilinen satışlar arasında bir World of Warcarft karakterinin 7 bin euro’ya satılmasını gösterebilirim. Türkiye’de ise bu karakterlerin fiyatları ortalama 1.500 ile 2 bin lira arasında.”

‘sahibinden.com’ adlı sitede Metin 2’de bir karakteri güçlü kılan 99. seviye bedensel güç özellikleri ve gelişmiş silahlar 9 bin liraya satılıyor. Knight Online adlı oyunda yaratılan ‘KRONOS’ adlı karakterin fiyatı 7 bin 500 lirayken, yine Metin 2 oyununda 5 büyülü eşyanın toplam satış fiyatı ise 6 bin lira.

Haberin Devamı