Gazete Vatan Logo

7 bavul eşya ile evden çıkmışlar!

İstanbul’da evlerinde öldürülen İplik markası Ören Bayan’ın eski sahiplerinden Jak Karako(77) ile eşi Georgia Karako(69)’un katil zanlıları bakıcı karı koca kendisini yakalayan polislere iki aydır maaş alamadıkları için cinayeti işlediklerini söyledi.

Poliste resmi ifade vermeyerek "Susma" hakkı kullanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Öte yandan şüphelilerin olaydan sonra cinayetlerde kullandıkları bıçağı attıklarını söyledikleri Kabataş’ta dalgıçların yaptığı aramada 8 ayrı bıçak bulundu. Şüphelilerin cinayeti gece işledikten sonra sabah 7 bavulla evden ayrıldıkları, önce yaralı şüpheli Farkhodjan Y.’nin yaralı elini tedavi ettirdikleri daha sonra arkadaşlarının evine giderek saklandıkları öğrenildi. Öte yandan Jak Karako ve eşi Georgia Karako’nun öldürülmeseler birkaç gün içinde Çeşme’ye oğullarının yanına tatile gidecekleri öğrenildi.

Balmumcu Itri Sokak, Mediko 2 sitesinde önceki gün öğle saatlerinde ortaya çıkan olayda kendilerinden haber alınamayan Jack Karako ile eşi Georgia Karako, evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş bulundu. Olay yerine gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı. Alınan ilk bilgilerde, yaşlı çiftin bakıcılığını yaptıkları belirlenen Özbekistan uyruklu Farkhodjan Y.(28) ile eşi Gulbakhor Y.(27) kayıp olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

7 BAVULLA KAÇMIŞLAR

Cinayet Büro Amirliği tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada polis güvenlik kameralarını incelediğinde bakıcı çiftin olay sabahı sabah saat 07.30’da çağırdıkları bir taksiye binerek 7 bavulla evden ayrıldıkları belirlendi.Zanlılar evden çıkarken gazıda açtıklarını itiraf ettiler.

Polis plakasını tespit ettiği taksi şoförünün ifadesine göre şüphelilerin Fatih bölgesinde indiğini tespit etti. Taksi şoförünün araca binen erkek şahsın elinin yaralı olduğunu ve kanadığını söylemesi üzerine tüm hastaneler arandı. Çapa’da bulunan bir özel hastanede yapılan incelemede şüpheli Farkhodjan Y.’nin tedavi gördüğü ve eline dikiş atıldığı tespit edildi. Bu gelişme üzerine güvenlik kamera görüntüleri takip edilerek şüphelilerin hastaneden çıkışları, eczaneye girişleri ardından da arkadaşlarının evine girişleri tespit edildi.

Haberin Devamı

UNKAPANINDA BİR EVDE YAKALANDILAR

Şüphelilerin girdiği Fatih, Unkapanı, Katip Kasım mahallesindeki eve yapılan baskında Farkhodjan Y. İle eşi Gulbakhor Y. Gözaltına alındı. Evde yapılan aramada 7 adet bavul bulundu. Bavulları açan polis, öldürülen çiftin cep telefonu ile gümüş ziynet eşyaları ve cinayetin bulunduğu evden alınan vazo, biblo gibi bazı süs eşyaları bulundu. Bavuldan Jak Karako ve eşi Gerogia Karako’ya ait bazı giysilerinde çıktığı belirlendi.

"MAAŞLARIMIZI KIRDIGIMIZ VAZOLARA SAYDILAR"

Polis tarafından yakalanan şüpheliler kendilerini yakalayan polislere "İki aydır maaş alamıyorduk. Memlekette olan oğlumuza para gönderecektik. Alacağımızı istediğimizde bize bağırdılar. Evde kırıp döktüklerimize karşılık maaş vermeyeceklerini söylediler. Aramızda tartışma çıktı." Dedikleri öğrenildi. Şüphelilerden Farkhodjan Y. "Yakında Çeşme’ye tatile gideceklerdi. Eşimi de yanlarında götüreceklerini onun onlara bakacağını söylediler. Tartışma sırasında kendimi kaybettim." dediği belirtildi. Şüphelilerin poliste resmi ifade vermedikleri ve "Susma" hakkını kullandıkları belirtildi.

Haberin Devamı

BIÇAĞI ATTIKLARI YERDE 8 BIÇAK BULUNDU

Öte yandan bakıcı çiftin cinayetlerde kullandıkları bıçağı attıklarını söyledikleri Kabataş iskelede dalgıçlar tarafından arama yapıldı. Polis yaptığı aramalarda 8 adet bıçak buldu. Bulunan bıçakların hangisinin olayda kullanıldığının adli tıp kurumunda yapılan incelemenin ardından belirleneceği öğrenildi.

ÇOK SAYIDA KAMERA GÖRÜNTÜSÜ BULUNDU

Polis yaptığı çalışmada şüphelilerle ilgili çok sayıda güvenlik kamera görüntüsüne ulaştı. Şüphelilerin bavullarla taksiye binişleri, tedavi için sağlık ocağına giriş çıkışları, tedavi gördükleri hastaneden çıkışlarının güvenlik kameraları tarafından görüntülendiği ortaya çıktı.Şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildiler.