Gazete Vatan Logo

7.5 milyon kez ihlalli geçiş oldu

Bakan Ahmet Arslan, bugüne kadar köprü ve otoyollardan 7.5 milyon kez ihlalin söz konusu olduğunu belirterek, 900 milyon liralık ceza kesildiğini söyledi.

7.5 milyon  kez ihlalli geçiş oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, OGS ile HGS geçişleriyle ilgili değerlendirmeler yaparak, 3. Havaalanı hakkında da merak edilen gelişmeler hakkında soruları yanıtladı. Köprü ve otoyolların, uluslararası çapta büyük projeler olduğunu, kuralların da buna göre belirlendiğini anlatan Arslan, yap-işlet- devret modeliyle yapılanların geçiş ücretlerinin yılda bir kere döviz kuru baz alınarak tespit edildiğini ve yıl boyunca uygulandığını söyledi.

Kredi kartına bağlı olsa...

Arslan, köprü ve otoyollarda bugüne kadar yaklaşık 7.5 milyon kez ihlal söz konusu olduğuna dikkat çekerek, “İnsanlar kaçak geçiş yapmak durumunda kalmış, ya Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) ve Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) yeterli bakiye yok ya da kredi kartında bağlı değil. Bakiyesi yeterli zannediyor insanlar ama bakiye yeterli değil, aslında dönüp kontrol etse görebiliyor. Daha sonra gecikmiş tebligatlar gelince de 15 günlük itiraz periyodu geçtiği için düzeltme şansı olmuyor. Böyle olunca da bekleyen 7.5 milyon tebligat var. Karayollarının işlettiği otoyol ve köprülerdeki bu anlamda cezai rakamlar da 900 milyon lira civarında. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçen tasarıyla yapmaya çalıştığımız, vatandaşımıza yönelik bu cezai müeyyideyi ortadan kaldırmak ve sadece ana parayı yasal faiziyle ödemeleri durumunda bundan kurtulmaları” diye konuştu.

Haberin Devamı

3. Havaalanı’nın ismini 29 Ekim’de göreceğiz
İstanbul Yeni Havalimanı’nın isminin hangi yöntemle belirleneceğine ve ulaşımının nasıl yapılacağına ilişkin Bakan Ahmet Arslan, “Memnuniyetle ifade etmek isterim ki bugün gelinen noktada yüzde 88.5 ilerleme sağlanmış durumda. 29 Ekim’de inşallah birinci fazını açacağız. İsmini inşallah 29 Ekim’de hep beraber göreceğiz. Elbetteki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile de istişare edip kararımızı vereceğiz. Onun dışındaki yöntemlerin polemik yarattığını geçmişte görmüştük” değerlendirmesinde bulundu.