Gazete Vatan Logo

69 bin insana bulaştı! Coronavirüsünde sıra banknotlara geldi

Koronavirüsün nasıl ortaya çıktığı ve insanlara nasıl bulaştığına dair çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çin hastalığın yayılmasını önlemek için çeşitli önlemler almaya çalışıyor. Bir bankada çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı ve olay yarattı. Bugüne dek 1666 kişinin ölümüne sebep olan ve geçen dakika vaka sayısının arttığı ölümcül salgınla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre koronavirüs, yasadışı hayvan satışı yapan pazardan değil, pazarın sadece 280 metre uzağında olan gizli bir laboratuvarda başlamış olabilir.

69 bin insana bulaştı! Coronavirüsünde sıra banknotlara geldi

Ölümcül coronavirüsü Çin anakarası başta olmak üzere dünya genelinde 69 bin insana bulaşmış durumda. Virüs kaynaklı semptomlara bağlı olarak yaşamını yitirenlerin sayısı ise bin 669'a yükseldi.

Japonya'nın Okahama limanına demirleyerek karantinaya alınan gemide ise 70 yolcuda daha coronavirüsü tespit edildi. 3 bin 500 kişilik geminin yolcuları günlerdir içeride kilitli. Gemide virüse yakalananların sayısı ise 365 oldu.

VİRÜSLE MÜCADELE BANKALARA SIÇRADI

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Çinli yetkililer, ölümcül virüsün yayılmasını durdurmak için kullanılmış banknotları dezenfekte etmeye ve 14 gün boyunca karantinada tutmaya başladı.

Destelerce kullanılmış yuanı ultraviole ışık altında ya da yüksek ısıda tutan banka çalışanları, nakit paraları tekrar kullanıma sokmadan önce 14 gün boyunca karantinada tutuyor.

Haberin ardından sosyal medyada Çin'deki bir bankadan görüntüler paylaşıldı. Görüntülerde çalışanların paraları nasıl dezenfekte ettiği ve ardından karantinaya aldığı gözler önüne seriliyor.

Haberin Devamı

Yayılma hızı bir türlü yavaşlatılamayan coronavirüsü nedeniyle halka açık yerleri dezenfekte etmek ve insanlar arasındaki teması en aza indirmek Pekin hükümetinin eylem planının ilk unsuru olarak belirlenmiş vaziyette.

Coronavirüsü riski taşıyan bölgelerden gelen son dakika bilgilere göre, insanlar 'karantina'' adı altında evlerine asma kilitle kilitlenmeye başlandı.

Karantinadaki şehirlerde yaşayanlar pet şişeler ve kasklarla kendini korumaya çalışıyor. Virüse yakalanan kişi sayısındaki artış korkuturken, insanların bu hastalığa yakalanmamak için aldıkları önlemler de dikkat çekti. İşte Coronavirüsü ile savaşan ülkelerden kareler...

SAYDAM BARİKATLAR EŞLİĞİNDE YEMEK

Hong Kong'ta çekilen görüntüler, COVID-19 virüsüne karşı alınan önlemlerin gündelik yaşamı nasıl değiştirdiğini gözler önüne seriyor. Hong Kong Kowloon bölgesinde bir restoranda çekilen bu karelerde insanlar yemeklerini dört yanı sarılı bir şekilde saydam bariyerler etrafında yiyor.

İNSANLARI EVLERİNE KİLİTLİYORLAR

Haberin Devamı

Çin'den gelen yeni görüntüler COVID-19 salgınında vahim olayların yaşandığını gözler önüne seriyor. Sosyal medyada gündeme gelen görüntüler, yerel medyada yer alan raporları destekler nitelikte.

Çin'in Zhejiang şehrinden yeni ortaya çıkan görüntülerde, güvenlik görevlileri kapı kapı gezerek 'Buraya sizlerin fiziki karantina olduğunuzu duyurmaya geldik." ifadelerini kullanarak insanlara evlerinden çıkmamalarını söylüyor.