Gazete Vatan Logo

650 milyon $ borcu var

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olan iş adamı Donald Trump’ın sahibi ya da ortağı olduğu şirketlerin 650 milyon dolar borcu olduğu ortaya çıktı.

650 milyon $ borcu var

ABD’de Kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olan milyarder işadamı Donald Trump’ın şirketlerinin büyük bir borç batağında olduğu öne sürüldü.

New York Times gazetesinin özel haberine göre, seçim kampanyası süresince her fırsatta “Ben çok zenginim” diye konuşan Trump’ın sahibi ya da ortağı olduğu firmaların en az 650 milyon dolar borcu bulunuyor. Bu rakam, daha önce Trump’ın kamuoyuyla paylaştığı borç miktarının 2 katından bile fazla.

‘Emlak Kralı’ lakaplı Trump’ın, açıklamayı reddettiği vergi kayıtlarının tartışıldığı bir dönemde ortaya atılan iddia, anketlerde Demokrat Parti’li rakibi Hilary Clinton’ın gerisinde kalan işadamını daha da zora soktu.

Clinton, geçtiğimiz hafta Atlantic City’yi ziyaretinde, Trump’ın batan kumarhanelerinden birisine gitmiş ve burada yaptığı konuşmada, rakibinin birçok şirketi borç batağına sürükledikten sonra elinden çıkarttığını iddia etmişti.

Gazete, Trump’ın küçük ortak olduğu şirketlerin toplam borç miktarının 2 milyar dolara yaklaştığını belirtirken, Cumhuriyetçi başkan adayının bir keresinde CNN televizyonunda katıldığı bir programda kendisini ‘Ben borç kralıyım’ diye tanıttığını hatırlattı.

Haberin Devamı

Açıklaması gerekmiyor

Haberde Trump’ın başkan adaylığı başvuru formunda hiç bir borcu olmadığı şekilde beyanda bulunduğu vurgulandı. Seçim kuralları uyarınca başkan adaylarının, yüzde 100’üne sahip olmadıkları şirketlerin borçlarını açıklama yükümlülüğü bulunmuyor.