Gazete Vatan Logo

65 yıl sonra oğlunu gördü

Güney Kore’li 89 aile, 1950-1953 yıllarındaki savaştan bu yana hiç görmedikleri yakınlarıyla buluşmak için dün Kuzey Kore’ye gitti. Sonuncusu üç yıl önce yapılan buluşma etkinlikleri kapsamında Kuzey Kore ve Güney Kore’den kurayla 100’er kişi seçilmişti. Ancak seçilenlerden bazılarının ölmesi nedeniyle, Kuzey Kore’nin listesi 83, Güney Kore’nin listesi de 89 kişiye indi.

65 yıl sonra oğlunu gördü

Güney Kore’den gelen grupta bulunan 92 yaşındaki Lee Keum-seom adlı kadın, savaş sırasında Kuzey’den kaçarken ayrı düştüğü oğlu Ri Sang Chol ile 65 yıl sonra kucaklaştı. Lee, bugün 71 yaşında olan oğluyla buluşmadan önce yaptığı açıklamada, “Bugünün geleceğini hayal bile edemezdim. Oğlumun sağ olup olmadığını bile bilmiyordum” dedi.

Son 18 yıl içinde 20 kez bu tür görüşmeler organize edilerek, ailelerin birkaç saatliğine sınırı geçip yakınlarını görmelerine izin verilmişti.

Nisan ayında bir araya gelen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ve Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in, Uluslararası Kızıl Haç Örgütü’nün organize ettiği buluşma etkinliklerine devam edilmesini kararlaştırmıştı.