Gazete Vatan Logo

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni açıklama!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda bayramda 4 günlük sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı kararı da ele alındı. Erdoğan alınan yeni tedbirleri açıklıyor. Erdoğan yeni normalleşme planını açıklarken, 65 yaş üstü ile ilgili de açıklama yaptı. 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı?

65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün dijital kabineye sekizinci kez başkanlık etti. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı saat 15.30'da başlamıştı. Toplantı, sekizinci kez video konferans yöntemiyle yapıldı. Yapılan görüşmede ağırlıklı olarak koronavirüsle mücadele tedbirleri ve normalleşme takvimi ele alındı. İşte yeni kararlar

65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Erdoğan: "24 Mayıs Pazar saat 14.00 ile 20.00 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımız sokağa çıkabileceklerdir"

'NORMALLEŞME TAKVİMİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ'

81 ilde 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yeni vaka sayısını en kısa sürede kesmemiz gerekiyor. Bunu başarmak 83 milyon olarak bizim elimizdedir. Normalleşme takviminin vaka sayısının çok daha aşağı düşmesiyle mümkündür. Olumsuz bir gelime olursa bazı tedbirleri daha sert bir şekilde uygulamak zorunda kalabiliriz. Normalleşme takvimini adım adım hayata geçiriyoruz. Geçen hafta, berber kuaför AVM gibi yerler yeniden faaliyet geçti.

Haberin Devamı

Genel olarak bu uygulamanın iyi gittiğini görüyoruz. Halen 15 ilimizde Cumartesi gününden beri devam eden sokağa çıkma sınırlamasına riayet eden vatandaşlarımıza sabırları ve anlayışları için teşekkür ediyorum.