Gazete Vatan Logo

65 sıkıntılı dosya var

Ağustos ayı başında yapılacak YAŞ toplantısında tutuklu Generallerin durumu sıkıntı yarattı

Ağustos ayı başında yapılacak olan Yüksek Askeri Şura toplantısında temditli ve tutuklu Generallerin durumu sıkıntı yarattı. Yasa gereği tutuklu Generaller terfi edemiyor. Haklarında verilmiş mahkumiyet olmadığı için, hak kaybına uğramamaları açısından aynı rütbede bekleme süreleri uzatılarak temdit veriliyor. Ancak bu durum da yasa gereği her yıl en fazla 47 Generale temdit verilebildiği için görevdeki Generalleri etkiliyor.

Toplantıda dosyaları ele alınacak 126 General ve Amiral arasında tutuklu ya da temditli çok sayıda isim var. Tutuklu ve hiç temdit almamış olanlar ile, hem tutuklu hem temditli isimlerin yanı sıra, halen görevde bulunup, haklarında bir soruşturma olmayan temditli isimlerin toplamı 65’i buluyor.

Bu yılki YAŞ toplantısında daha önce temdit verilen tutuklu isimlerin emekliye sevkedilmesi, bulundukları rütbede ilk kez şuraya girecek tutuklu isimlere ise, bir yıl temdit verilmesi formülü üzerinde duruluyor. Temdit alan ismin terfisi ya da emekliliği bir yıl sonra yeniden değerlendiriliyor. YAŞ’da dosyaları görüşülecek temditli isimler şöyle:

KORGENERAL VE AMİRALLER: İsmail Hakkı Pekin (Temditli-tutuklu), Nejat Bek (Temditli-Tutuklu) Necati Özbahadır (Temditli) Korkut Özarslan (Temditli-Tutuklu), Galip Mendi (Temditli), Mehmet Eröz (Tutuklu) Tevfik Özkılıç (Tutuklu) Yurdaer Olcan (Tutuklu) Mehmet Otuzbiroğlu (Temditli-tutuklu) Kadir Sağdıç (Tutuklu) Korcan Pulatsü (Temditli-tutuklu), Ziya Güler (Temditli-tutuklu) Fikret Demirtaş (Temditli)

TÜMGENERAL VE AMİRALLER: Ahmet Yavuz (Temditli-Tutuklu) Salim Bektaş (Temditli-Tutuklu) Abdullah Dalay (Temditli-Tutuklu) İhsan Balabanlı (Temditli-Tutuklu) Yüksel Öztekin (Temditli) Berkay Turgut (Temditli-Tutuklu) Yaşar Bal (Temditli) Musa Avsever (Temditli) Ömer Bayraklı (Temditli) Orhan Turfan (Temditli), Bekir Memiş (Tutuklu), Fehmi Canan (Tutuklu) Halit Özkoç (Temditli) Mücahit Şişlioğlu (Temditli-Tutuklu) Atilla Kezek (Temditli) Cem Gürdeniz (Tutuklu) Semih Birdoğan (Temditli) Beyazıt Karataş (Temditli-Tutuklu) Atilla Özler (Temditli) Güngör Kurubaş (Tutuklu), Tunay Bilgen (Temditli)

TUĞGENERAL VE AMİRALLER: Orhan Köprü (Temditli) Hamza Koçyiğit (Temditli) Mehmet Ali Yıldırım (Temditli) Kasım Erdem (Temditli-Tutuklu) Bülent Aker (Temditli) Levent Gözkaya (Temditli) Ersun Altunsoy (Temditli) İzzet Çetingöz (Temditli) Osman Ünlü (Temditli) Murat Üçüncü (Temditli) Fevzi Cömert (Temditli) Lokman Ekici (Tutuklu) Gökhan Gökay (Tutuklu),
Ahmet Türkmen (Temditli) İsmail Taylan (Temditli-Tutuklu) Tayfun Atılır (Temditli) Hakan Eraydın (Temditli-Tutuklu) Ercüment Tatlıoğlu (Temditli) Okan Kırçiçek (Tutuklu) Aziz Çakmak (Tutuklu) Levent Erkek (Tutuklu) Fatih Ilgar (Tutuklu) Turgay Erdağ (Tutuklu) Mustafa İlhan (Temditli) Cihangir Kadakal (Temditli) Ali Aydın (Temditli) Ümit Yılmaz (Temditli) Murat Kırkaya (Temditli) Ömer Mimiroğlu (Tutuklu) Ziya Yergök (Temditli) Okan Özcan (Temditli) (Gazeteport)

Haberin Devamı