Gazete Vatan Logo

64 okul müdürü görevden alındı

NEVŞEHİR’de yer alan 117 okul yöneticisinden 64’ü 75 puan altında aldığı için görevden alınıyor. Görevden alınan yöneticiler bulundukları okulda yöneticilik yapamayacak, yerlerine başka bir yönetici atanana kadar görevlerini sürdürecek.

Mart ayında yasalaşan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre 4 yılını doldurmuş olan müdürlerin görevden alınması gündeme gelmişti. Bunun sonucunda Nevşehir il genelinde 4 yıl görev süresi dolan 117 müdürden 64’ünün görevde kalmamasına karar verildi. 75 puan altında alan bu yöneticiler yerlerine yeni biri atanıncaya kadar görevlerini sürdürecekler.

NEVŞEHİR EĞİTİMİNİ BİTİRDİLER

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, görevden alınan müdürlerle ilgili listenin açıklanmasının ardından çok sert tepki gösterdi. Eğitimde ülke tarihinin en büyük kıyımının yapıldığını kaydeden Uğur, kıyımın insani, ahlaki, siyasi ve sendikal boyutunun da gözler önüne serilmiş durumda olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Eğitimde Cumhuriyet tarihinin en büyük kıyımı ve yıkımı olarak tarihe geçen müdür atamalarının tamamen siyasi olduğunu kaydeden Uğur " iktidar partisi gibi düşünmeyen, ona oy vermeyen, onun tetikçiliğini yapmayan, seçimlerde kapı kapı dolaşıp oy istemeyen, iktidarın yalaka sendikasına üye olmayanlara görevlendirmelerde yaşama şansı verilmemiştir. Şu an itibari ile aşağı coğrafya da masum insanları boğazlarından kesen , küçük çocukları vahşice katleden, insanları topyekun imha eden , kendisine biat etmeyen , kendisi gibi düşünmeyen insanları katleden anlayış dan hiçbir farkı olamayan Müdür görevlendirmelerini yapanlar , görev alanlar ve katkısı olanlar her iki dünya da hesabını vereceği gibi etme bulma dünyası ile mutlaka tanışacaklardır" dedi.

Uğur, Nevşehir genelinde yapılan müdür görevlendirmelerinin kayırmacılığının, insanları ayrıştırmanın , nasıl sendikal taraf tutulduğunun ve kollanıldığının, nasıl kin ve öç hırsının sergilendiğinin, iktidar partisi gibi düşünmeyen ve konuşmayanların nasıl yok edildiğinin en güzel belgesi niteliğinde olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Daha önce yayınlanan ve görev süresi 4 yılı dolan toplam 117 yöneticinin yeniden görevlendirmesine bakıldığında tablonun net olarak ortaya konduğunu kaydeden Uğur " yeniden görevlendirilen 53 yöneticiden 51’i iktidar yanlısı Eğitim Bir-Sen üyesidir. Bizim sendika ile Eğitim İş üyesi olan sadece birer yönetici tekrar atanmıştır. Görevden alınanların dağılımına bakıldığında ise Türk Eğitim-Sen üyesi 37, Eğitim Bir Sen üyesi 7, Sendikasız 9, Aktif Sen 7, Eğitim Sen 3 ve Eğitim İş ise 1 yönetici şeklindedir" dedi.