Gazete Vatan Logo

64 No’lu kuledeki kahramanlar

Cizre’de 600 teröristin ateş altına aldığı güvenlik kulesinde çarpışan güvenlik güçlerinin telsiz konuşmaları, bir kahramanlık hikayesini ortaya çıkardı

64 No’lu kuledeki kahramanlar

Operasyonların tamamlanmasıyla Cizre’de yaşanan kahramanlık hikayeleri de ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik uzmanı Mete Yarar, bu öykülerden birini içeren bir telsiz konuşmasını yayımladı. 64 numaralı kulede yaşananları oraya çıkartan bu telsiz konuşmalarına göre, güvenlik güçleri saatlerce teröristlerle çatıştı ve mevzilerini kahramanca korudu. İşte o kulede yaşananlar:

Roket ve el bombası

7 özel harekat polisi, görevlendirildikleri kritik bir noktada, kule adı verilen; kurşun geçirmez cam ve çelik kapıdan yapılan güvenlik noktasında kontrolü sağlıyor. İstihbarat raporlarına göre gecenin kör karanlığında 64 numaralı kule yaklaşık 600 teröristin ateş sahasında kalıyor. 64 numaralı kuleye teröristler roket, el bombası ve uzun namlulu silahlarla saldırıyorlar.

Binlerce mermi

Camlar kurşun geçirmez, kapı çelik olmasına rağmen onlarca roket ve binlerce mermi kuleyi kullanılmaz hale getiriyor. 7 özel harekatçı ise son kurşunlarına kadar ateşe ateşle karşılık veriyor. Hatta kullandıkları silahlar şişme yapınca, tabancayla alanlarını koruyorlar. Ama bulundukları mevzileri teröristlere vermiyorlar.

Haberin Devamı

İŞTE 7 ÖZEL HAREKATÇININ TELSİZ KONUŞMASI:

Silahlarımız şişti yoğun ateş altındayız

- Kafamın üzerinden iki roket mevzinin içine girdi. Yeni bir roket daha girdi aynı istikametten. Minareden atıyor, büyük bir ihtimal çünkü tam içeriye düşürüyor.

- 5764 konuşuyor merkez. Bu arka kulübede yoğun şekilde ateş altındayız. Kulübenin camları parçalanmak üzere, 20’den fazla isabet aldık.

- Panzer bak, o adam roket atmak üzere. Minibüsün hemen yanında, sakın orayı boş bırakmayın.

- 64 konuşuyor efendim, silahları bir müddet kulandık, şişme yaptı. Üçüncü köprüyü kullanamıyoruz, yoğun şekilde roket yiyoruz.

- Yedi kişiyiz yedi. Kuleler gayrı faal. Sadece arsayı kullanıyoruz. Kapıya el bombası atıyorlar, içeriye sızma olacak.

- Peyder pey kuleye sıkmaya çalışıyoruz. Bakın tekrar el bombası yedik, silahlarımız gayrı faal. Tabancayla çıkıp, atış yapmaya çalışıyoruz.

- 64 konuşuyor merkez. Müdahale etmeye çalışıyoruz, elimizde başka mühimmat kalmadı.

Haberin Devamı

- Canla başla mücadele ediyoruz. Allah’ın izniyle hepsini geberteceğiz.

- Biz sonuna kadar mücadele ediyoruz, kimsenin endişesi olmasın. Bu memleketi onlara bırakmayız. Allah-ü Ekber!

Sur’un yüzde 90’ı temizlendi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların imhası için 28 Kasım 2015’te başlatılan operasyonda bölgenin yüzde 90’ı teröristlerden temizlendi. u ana kadar 192 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çemberi daraltan güvenlik güçlerince örgüt mensupları, Hasırlı ve Savaş mahallelerinde sıkıştırıldı. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 6 mahalle ve bir caddenin belirli bölümünde devam eden operasyonda çok sayıda çukur kapatıldı, barikat kaldırıldı ve sokaklara döşenen patlayıcılar imha edildi.

30 PKK’lı teröristin cesedi ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak’ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda önceki gün 5 PKK’lı teröristin yakalandığını ve yapılan aramalarda 7 ayrı binada daha önceden etkisiz hale getirildiği değerlendirilen toplam 30 PKK’lı teröristin cesedinin ele geçirildiğini açıkladı. Açıklamada ayrıca Cizre’de ilçenin tamamının kontrol altına alındığı belirtilerek operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 654 olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Tanklar ayrılıyor

Operasyonların tamamlanmasıyla güvenlik güçleri özellikle Cudi ile Sur Mahallesi’nde cadde, sokak ve evlere tuzaklanan patlayıcıları imha etme çalışmalarını sürdürüyor. Tuzaklanan patlayıcıların infilakları sırasında şiddetli patlama sesleri duyulurken, dumanlar yükseliyor. Cizre’nin çevresindeki hakim tepelere konuşlanan aralarında tank ve zırhlı araçların da bulunduğu bölgeden ayrılmayı sürdürdükleri görüldü.