Gazete Vatan Logo

605 sosyal konuta 8 bin başvuru yapıldı

TOKİ’nin İstanbul Kayaşehir’de hayata geçirdiği 605 sosyal konut için 1 haftada 8 bin başvuru yapıldı. 160 bin liradan başlayan konutların kura çekimi 25 Nisan’da yapılacak.

605 sosyal konuta  8 bin başvuru yapıldı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İstanbul Kayaşehir’de satışa sunulan

605 konuta 1 hafta içinde 8 bin başvuru yapıldı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, yaptığı açıklamada, İstanbul Kayaşehir’de orta gelirli vatandaşlar için ürettikleri 605 konuta olan ilginin, sektörün temsilcileri açısından belirleyici ve yönlendirici olacağını ifade etti.

677 TL taksit

Turan, “İstanbul Kayaşehir’de orta gelir katmanı için satışa sunduğumuz 605 sosyal konutumuza, müracaatların başladığı ilk 1 haftada yaklaşık 8 bin başvuru geldi. Vatandaşlarımızın gösterdiği bu ilgi sektörümüzün önümüzdeki dönemde daha da büyüyeceğinin göstergesidir” değerlendirmesini yaptı. Toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla hizmet ettiklerini vurgulayan Turan, öncelikli hedeflerinin dar ve orta gelirli, bugüne kadar hiç konut sahibi olmamış, konut almakta zorlanan vatandaşları kira öder gibi konut sahibi yapmak olduğunu aktardı.

Sosyal devletin en önemli yansımasının vatandaşın barınma ihtiyacını karşılaması olduğuna dikkati çeken Turan, İdarenin bunu gerçekleştirdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Satışa sunulan 605 konutun fiyatının 160 bin liradan başladığını belirten Turan, şu bilgileri verdi: “Konutlarımızın taksitleri 677 liradan başlıyor. Konutlarımızın satış işlemleri yüzde 25 peşinat bedeli, 120 ay vade ve yüzde 40 peşinat bedeli ile 144 ay vade seçenekleri ile gerçekleştirilecek. Konutlarımızı görmek isteyen vatandaşlarımız gelip numune daireleri de gezerek tanıtım ofisimizden bizden bilgi alabilirler.”

Kura çekimi 25 Nisan’da
İstanbul Kayaşehir’de konut sahibi olmak isteyen vatandaşların başvurularını 11 Nisan’a kadar ilgili kamu bankasına yapması gerektiğini bildiren Ergün Turan, başvurulardan sonra 25 Nisan’da yapılacak kura çekimiyle konut sahibi olacak vatandaşların belirleneceğini ifade etti.