Gazete Vatan Logo

600 milyon liralık ‘Hayat’ öpücüğü

Hayat Kimya, Güney Asya’da güçlenmek için Pakistan’da 600 milyon TL’ye tesis kuruyor. Şirket yükselen yıldız Pakistan’da bebek bezi ile temizlik kağıdı üretecek. Hedef 30 milyon eve girmek

600 milyon liralık ‘Hayat’ öpücüğü

Dünyanın beşinci büyük markalı bebek bezi üreticisi ve Ortadoğu, Afrika ve Doğu Avrupa’nın en büyük temizlik kağıtları üreticisi Hayat Kimya, Asya’da büyümek için Pakistan’a 600 milyon lira yatırım yapacak. Türkiye’nin dışında Cezayir, İran, Mısır, Rusya ile Nijerya’da bebek bezi, deterjan, temizlik kağıdı üretim tesisi bulunan Hayat Kimya, böylece dünyanın 6’ncı büyük nüfusuna sahip Pakistan’la Güney Asya’da büyüyecek.

Pakistan’ın Lahor şehrinde düzenlenen toplantıda konuşan Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, “İran’da, Cezayir’de, Nijerya’da bizi lider yapan deneyimimizle girdiğimiz Pakistan’da Molfix bebek bezi, Papia ve Familia temizlik kağıtlarımızı Pakistan’da 30 milyon eve taşımayı hedefliyoruz” dedi.

İlişkilere destek

Tarih boyunca iyi ilişkilere dayanan Pakistan-Türkiye dostluğunun, istikrarlı büyüme ve yatırım fırsatları sunduğunu belirten Kiğılı, şunları kaydetti:

“Güney Asya’nın yıldız ekonomisi Pakistan’a, Hayat kalitesi ve deneyimini taşıyarak bebeklerin ve ailelerin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Türkiye ile Pakistan arasındaki ekonomik ilişkiyi pekiştirecek 600 milyon TL’lik yatırımlarımızın ilk nüvelerini bu lansmanla attık. ”

Haberin Devamı

Hızlanan Pakistan iştah kabartıyor

- Pakistan 208 milyon kişiyle dünyanın en büyük 6’ncı nüfusuna sahip.

- 32 milyon hanenin yer aldığı Pakistan, binde 37 ile Güney Asya’nın en yüksek doğum oranının görüldüğü ülke.

- Son yıllarda dış yatırımı üzerine çekerek gelir dağılımının iyileştiği görülen ülkede pazar canlanıyor.

- 2017’de gelişmekte olan ülke statüsü kazanan Pakistan’ın yakın gelecekte ekonomik büyeme hızının artacağı tahmin ediliyor.

- Ekonomik büyümenin 2017’de yüzde 5.1 ile son 9 yılın en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor.

- Pakistan’ın 2030’da 266 milyon nüfusa ulaşması ve 1.9 trilyon dolarlık ekonomik hacimle dünyanın 20’nci büyük ekonomisi olması öngörülüyor.