Gazete Vatan Logo

600 milyon casus iPhone!

Yedekleme yapıyoruz sanırken meğer...

Apple’dan yapılan açıklamada şirketin iPhone telefonlarında yedekleme amaçlı olarak kullanılan yazılımı üzerinden kullanıcılara ait yazılı mesaj, telefon rehberi ve fotoğraf olmak üzere pek çok kişisel bilgiye ulaşmanın mümkün olduğu duyuruldu. Şirketten yapılan bu açıklama Apple’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda teknoloji şirketinin ABD’nin Askeri Haber Alma Ajansı’na (NSA) kullanıcı bilgilerini aktardığı yönündeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

NSA DİNLİYOR

Mobil iletişim ve internet uzmanlarından Jonathan Zdziarski yaptığı açıklamada iOS tabanlı 600 milyon cihazın başta devlete bağlı güvenlik kuruluşları olmak üzere üçüncü şahıslara izinsiz erişim fırsatı tanıyan yazılımlar içerdiğini ileri sürdü. Zdziarski ‘Hackers On Planet Earth’ konferansında isim vermeden NSA’ya işaret ederek, Apple’ın devlet güvenliği nedeniyle kamuya bağlı güvenlik kuruluşlarına erişim imkânı sağlamış olabileceğini söyledi.

CASUSLUK DEĞİL BAKIM HİZMETİ VERİYOR

Apple’dan yapılan açıklamada iddiaların yersiz olduğuna işaret edilerek söz konusu yazılımın ileri sürüldüğü gibi casusluk için değil sadece iPhone’lara bakım hizmeti için kullanıldığı vurgulandı.

iPhone'lar gibi PC’ler de bilgi sızdırıyor’ iPhone’ların bilgi sızdırdığı söylentisi ‘Hackers On Planet Earth’ adlı konferansta da gündeme geldi. Apple’ın duyurusunu değerlendiren uzmanlar söz konusu yazılımla sadece iPhone’da bulunan kişisel bilgilere değil bu telefonların bağlandığı tüm bilgisayarlardaki verilere de ulaşabileceği uyarısında bulundu.

Haberin Devamı