Gazete Vatan Logo

600 bin Rus daha gelir

Bakan Çavuşoğlu’nun Rusların Türkiye’ye kimlikle girişi için çalıştıklarını açıklaması heyecan yarattı. Turizmciler, “1 yılda 600 bin ilave Rus gelir. Sezon uzar, seyahat sıklığı artar” dedi

600 bin Rus daha gelir

Uçak krizinin ardından iki ülke liderin attığı adımlarla turizmde bir yükseliş ivmesi yakalayan Türkiye, Rusya ile yeni bir döneme hazırlanıyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Rusların Türkiye'ye kimlikle girebilmesi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çalışmayı heyecanla karşılayan tuizmciler, projenin gerçekleşmesi halinde Rus turist sayısının 1 yılda yüzde 10 artacağını vurguladı. 2018'de 6 milyon Rus turistle rekor kırıldığını belirten turizmciler, "Bu yıl da aynı rakamı yakalarız. Çalışma hayata geçerse minimum 600 bin ilave turist gelir. Sezon uzar, seyahat sıklığı artar" dedi.

İLGİ TÜRKİYE'YE KAYAR

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, pasaportu olmayan ancak seyahat potansiyeli bulunan çok sayıda Rus turistin bulunduğunu belirtti. "Bu grubun ilgisi direkt Türkiye'ye kayar" diyen Yağcı, yılda bir gelen Rusların bunu iki- üçe çıkarabileceğini, seyahat sıklığının da artacağını belirtti. OTİ Holding'in Başkanı Ayhan Bektaş da, kimlikle girişin Rusya'dan gelen turist sayısını, mevcuta ilave bir yılda yüzde 10 artırabileceğini vurguladı. Anex Tour Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar ise, Antalya'da yatak kapasitelerinin dolduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Alternatif turizm noktalarına direkt uçuş başlatılır ya da charter uçaklara destek sağlanırsa Rus turist buralara gider. Turizmin Anadolu'ya yayılmasına pozitif etki eder."

Haberin Devamı

NİSAN VE KASIM AYLARINDA DA DOLAR

TEZ TOUR Genel Müdürü Sezgin Özer, 2016'dan beri Rusya'daki kamu görevlilerinin NATO ülkelerini ziyaretlerinin yasak olduğunu belirterek, "Kimlikle giriş izni bu sorunu çözebilir. Çalışma hayat geçerse 2020'de Rus turist sayısı en az 600 bin artar, hatta 1 milyonu dahi bulabilir" dedi. Haziran-eylül arasında otellerin dolu olduğunu belirten Özer, "Bu adım sezonun uzatılmasına yarar. Nisan ve kasım da dolar" diye konuştu.

TATİLBUDUR YURTDIŞINDAN TURİST GETİRECEK

2015'TE İş Girişim Sermayesi ve Polonyalı fon MCI tarafından hisselerinin yüzde 80'i satın alınan Tatilbudur, yeni yapılanmaya gitti. Mika Tur markasını tamamen kaldıran ve Tatilbudur markasıyla büyümeye odaklanan şirket, 2020'de Türkiye'nin en büyük dijital tur operatörü olmayı hedefliyor. Yerli turiste hizmet veren şirket, bu yıl yurtdışında da turist getirecek. Tatilbudur CEO'su Cenk Angın, in-coming operasyonuna yeni başladıklarını belirterek, "Kişi sayısı hedeflemedik. Almanya, Çin ve Hindistan'dan turist getirmeyi planlıyoruz" dedi. Şirketin 2019 hedeflerini de paylaşan Angın, şunları anlattı: "2018'de rezervasyon sayımız yüzde 45 artışla 650 bine yükseldi. Bu yıl bunu 850 bine çıkarmayı hedefliyoruz. TL bazında ise yüzde 60 büyümeyi planlıyoruz. Beklediğimiz büyümeyi sağlarsak son 3 yılda 3.3 kat büyümüş olacağız." (Sabah)

Haberin Devamı