Gazete Vatan Logo

60 hakim ve savcının maaşlarının iadesi istendi

60 hakim ve savcının maaşlarının iadesi istendi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, kendi adliyesinde görevli bulunan ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyeliği bulunduğu öne sürülen ve görevden ihraç edilen 60 hakim ve savcının maaşlarının 20 günlük kısmının iadesini istedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Maliye Bakanlığına iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na yolladığı talep yazısında, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulunca görevden ihraç edilen 2 bin 847 hakim ve savcının görevine son verildiği belirterek, kendi adliyesinde görevli 60 hakim ve savcının maaşlarının fazla ödenen kısımlarının iadesini istedi.

Başsavcılık, talep yazısında, hakim ve savcıların 15 Ağustos'ta maaşlarının yatırıldığı, 24 Ağustos'ta görevlerinden ihraç edildikleri ve ihraç kararıyla memuriyetlerinin son bulduğu hatırlatıldı.

Hakim ve savcıların görevden ihraç edildiği vurgulanan yazıda, maaşlarını peşin alan hakim ve savcıların 25 Ağustos - 15 Eylül tarihine kadar olan 20 günlük süreyi kapsayan kısmının iadesi için gereğinin yapılması istendi.

Haberin Devamı

HSYK Genel Kurulunun, 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3. maddesi uyarınca yaptığı değerlendirmeye yer verilen yazısında, 2 bin 847 hakim ve savcının FETÖ/PDY ile ilişkisi bulunduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edildikleri hatırlatıldı.