Gazete Vatan Logo

6 yaşındaki Yasin 30 gündür kayıp

KONYA’nın Akören İlçesi’nde evlerinin önünde oynarken kaybolan 6 yaşındaki Yasin Şahin’den 30 gündür haber alınamıyor.

6 yaşındaki Yasin 30 gündür kayıp

Akören İlçesi’ne bağlı, eskiden köy olan Belkuyu Mahallesi’nde oturan 4 çocuk sahibi Ümmü- Yavuz Şahin çiftinin oğlu Belkuyu Anaokulu öğrencisi Yasin Şahin, geçen 4 Nisan günü okuldan geldikten sonra evlerinin önünde oynarken kayboldu. Aynı gün, Yasin’in bulunması için başlatılan arama çalışmaları Jandarma, AFAD ve köylüler tarafından aralıksız devam etti.

Arama çalışmalar kapsamında, başta evin çevresi olmak üzere, havadan askeri helikopter ve AFAD’ın insansız hava aracılığıyla, karadan arama ekipleri tarafından su kuyuları, foseptikler, sarnıçlar, mağaralar, ağaç ve çalılıkların dipleri tek tek kontrol edildi. Mahallenin yakınındaki Çarşamba Çayı ve çayın aktığı Apa Gölü girişi Mersin’den gelen dalgıç polisler tarafından sonar cihazlarıyla arandı. Ancak Yasin’in izine rastlanmadı. 80 kilometrelik alanda yapılan arama çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine Akören Kaymakamlığı tarafından geçen 28 Nisan günü arama çalışmaları sonlandırıldı.

JANDARMA SORUŞTURMAYI SÜRDÜRÜYOR

AFAD tarafından arama çalışmalarının sona erdiğini ancak jandarmanın Yasin’in bulunması için soruşturmayı sürdürdüğünü belirten Belkuyu Mahallesi Muhtarı Ercan Özkan şunları söyledi:

Haberin Devamı

”AFAD ekipleri Yasin’i arama çalışmalarını sonlandırdı. Jandarma bir yandan soruşturmayı sürdürürken, diğer yandan soruşturma kapsamında arama çalışması yapıyor. Köy halkı olarak bizler de yine çevrede arama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yasin’in bulunması için aramadığımız, bakmadığımız yer kalmadı. Yasin’den halen bir haber alamadık. Ailenin de gün geçtikçe acısı büyüyor."