Gazete Vatan Logo

6 yaşındaki çocuk ormanda 5 gün toprak yiyip hayatta kaldı!

Tokat’ın Erbaa İlçesinde bağlı Gökal Beldesi’nde ormanlık alanda kaybolan ve 5 gün sonra jandarma tarafından bulunan 6 yaşındaki Mustafa Yaşar, sağlık kontrolü için Erbaa Devlet Hastanesi’ne getirildi. Burada tedavi altına alınan Mustafa Yaşar’ın, halsiz ve bitkin olduğu görüldü. Yüz ve vücut kısmında çalı izleri görülen Mustafa Yaşar’ın kilo kaybettiği belirtildi. Konuşmakta güçlük çeken oğluna hastanede sevinçle sarılan baba İsa Yaşar, oğlunun 5 gündür kayıp olduğunu söyledi.

Oğlunun kaybolduğu bölgeden 10 kilometre uzaklıkta jandarma tarafından bulunduğunu söyleyen baba Yaşar, "Çocukta şu anda vücudunda diken izleri var. Doktorlar tahlil aldı. Çocuk tam kendinde olmadığı için konuşamadık" dedi.

Bu arada ormanlık alanda 5 gün yaşam mücadelesi veren talihsiz çocuğun, ormanlık alanda çamur ve toprak yiyerek yaşama tutunduğu ve kayalık bölge içerisinde otururken bulunduğu ortaya çıktı. Bu arada jandarma tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, çocuğun tedavisinin ardından ifadesinin alınacağı öğrenildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Haberin Devamı

Tokat Valililiği, Mustafa Yaşar’ın 5 gün sonra bulunmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Arama çalışmalarına 45 askeri personelin ve AFAD ekiplerinin katıldığı belirtilen açıklamada, ”8 Haziran 2015 Pazartesi gününden itibaren yapılan arazi planlaması doğrultusunda, yakından uzağa doğru arazi parsellenerek, daha uzak bölgede arama başlatılmış, planlı, titiz ve ısrarlı aramalar sonucu 9 Haziran 2015 günü saat 13.30 sıralarında arama kurtarma için görevlendirilen personel tarafından, kaybolan Mustafa Yavuz bölgeden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta kayalık bölge içerisinde sağ olarak bulunmuştur. Bulunan çocuk ailesi tarafından teşhis edilerek ailesine teslim edilmiştir” denildi.