Gazete Vatan Logo

6 saat içinde...

Milli Savunma Bakanlığı'ndan 4x4 araç sahiplerine seferberlik çağrısı!

Milli Savunma Bakanlığı Seferberlik Daire Başkanlığı, yurt genelindeki 4x4 cip sahiplerine yazı gönderdi.

Sınırda askeri hareketlilik devam ederken olası bir savaş durumuna karşı yurt genelinde de 4x4 jeep sahiplerine Milli Savunma Bakanlığı Seferberlik Daire Başkanlığı tarafından yazı gönderildi. Tebligatta olası bir seferberlik durumlarında bu kişilerin araçlarına el konulacağına dair duyuru yapıldı. Sadece İstanbul’da bu sayının 5 bin olduğu ifade edilirken İlçe Emniyet Müdürlüklerine çağırılan araç sahiplerinden olası bir seferberlik durumunda araçlarını 6 saat içinde söz konusu birliklere teslim etmesi gerektiği bildirildi.

ASKER SINIR HATTINDA

Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan F-16’lar her gün eğitim ve taktik uçuşu yapıyor. Keşif uçuşlarında ve alınan istihbarat bilgilerine göre Esad’a bağlı askeri birliklerin Türkiye, Lübnan ve Ürdün’e yakın bölgelerde yığınak yaptıkları öğrenildi. Sınır bölgelerine askeri sevkiyat da devam ediyor. 20 araçtan oluşan askeri konvoy geniş güvenlik önlemleri altında önceki gün Hatay’ın Yayladağı İlçesi 3’üncü Hudut Tabur Komutanlığı’na geldi. Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından Kilis’e gönderilen ve daha sonra 2. Hudut Komutanlığına bağlı karakol çevresine indirilen tank, füze rampası, uçaksavar bataryaları Suriye sınırının sıfır noktasındaki hâkim noktalara konuşlandırıldı.

STRINGER'LAR ŞAM'A ÇEVRİLDİ

Suriye sınırındaki karakollarda konuşlandırılan stringer füzeleri de olası savaş ihtimali üzerine Suriye’ye çevirili olarak bekliyor. Suriye’deki iç savaşın ardından Ağustos 2012’de, Hatay’ın Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerindeki sınır karakollarına konuşlandırılan ’Atılgan’ ve ’Zıpkın’ adlı Türk yapımı zırhlı araçlar, olası bir savaşa karşı ateşlemeye hazır bekletiliyor.

Haberin Devamı