Gazete Vatan Logo

6’ncı katta can pazarı!

İzmir’de bir otelde cep telefonu bataryasının patlamasıyla yangın çıktı. 6. kat balkonunda mahsur kalan iki genç kadın diri diri yanmamak için balkondan atladı. Kadınlardan birinin durumu ağır

6’ncı katta can pazarı!

İzmir’in Basmane semtinde 3 katı tadilatta olan, toplam 71 odalı Alican Hotel’de dün sabah saatlerinde, 5’inci kattaki odada kalan müşterilerden Özer Sipahi’nin, şarjda bulunan cep telefonunun bataryası patlayınca perde tutuştu. Bu sırada otelde kalan ve bir eğlence mekanında çalıştıkları öğrenilen Belaruslu İnna Vladimnova (25) ile Kırgız Meerym Jurusbek (23) 6’ncı katın balkonuna çıkarak alevlerden kurtulmak istedi. Bir süre yan yana oturan kadınlar, korku içinde kurtarılmayı bekledi. Bu sırada kadınlardan biri yan binaya geçmek isterken, ayağı boşluğa geldi ve aşağıda bulunan otomobilin üzerine düştü. Alevler ve simsiyah dumanın yaklaşmasıyla panikleyen diğer kadın da kendisini aşağıya bıraktı. Elektrik teline takılan ikinci kadın, düşüşünün yavaşlaması sayesinde hafif yaralandı. Yaralı kadınlar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaralı iki kadından Jurusbek ameliyata alınırken, Vladimnova ise taburcu edildi. Yangını gören dışarıdaki vatandaşlardan Adnan Bilgiç, içeri girip, seslenerek ve kapıları çalarak, uyuyan müşterileri uyandırıp, dışarı çıkmalarına yardımcı oldu. Yangında Mediha Küçükselbes ile Cihan Fidan da (35) etkilendi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen otelde büyük maddi hasar oluştu.

Haberin Devamı

‘Eşimi son anda kurtardım’
Otelde kalan müşterilerden Nuri Mutlukal, yangın dehşetini anlattı: Kahvaltı için alt kata inmiştim. Yangın çıktığı söylendi, insanlar bağırmaya başladı. Hemen 5’inci kattaki odada uyuyan eşimi kurtarmak için yukarıya çıktım. Koridorda yoğun bir duman vardı. Odaya girip eşimi uyandırdım, otelden çıktık.