Gazete Vatan Logo

6 milyonuncu Reno

Oyak Renault, yeni bir rekora imza atarak 6 milyonuncu otomobilin ve 5.5 milyonuncu motorun üretimini gerçekleştirdi.

6 milyonuncu Reno

Oyak Renault, 6 milyonuncu otomobilini banttan indirirken, 5.5 milyonuncu motor üretimini de gerçekleştirdi. Üretilen 6 milyonuncu araç Polonya’ya ihraç edilen Renault Megane Sedan oldu.

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun ve Renault yetkililerin de katıldığı bir törenle üretim bandından indirildi. Renault markasının birçok araç modelinin Bursa’da doğup dünyaya ihraç edildiğini vurgulayan Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, şunları söyledi:

“Türkiye’de otomobil üretimine başladığımız 1971 yılından bu yana liderliğimizi koruyarak otomobil pazarına yön vermenin gururunu yaşıyoruz. Başlangıçta 20 bin olan araç üretim kapasitemiz bugün 360 binlere yükseldi. 1970’li yıllardan günümüze Türkiye’de üretilen her 2 otomobilden birinde Oyak Renault imzası var. Bugün yeni bir rekor kırarak 6 milyonuncu otomobili banttan indirmenin, 5.5 milyonuncu motoru üretmenin sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Renault Grubu’nun dünyadaki en önemli üretim merkezlerinden biri olarak bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da rekorlarımızı yenilemeye ve başarılarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı