Gazete Vatan Logo

6 milyona ulaşacak

Avrupa’dan gelen rezervasyon taleplerinin zirve yaptığını söyleyen TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “2018’de rekor kırıp yılı 40 milyon turist ile kapatacağız.Almanya ve Rusya pazarları 1’incilik için yarışacak. 6 milyonlara ulaşacak” dedi.

6 milyona ulaşacak

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Turizm Haftası vesilesiyle turizm sektöründeki gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulundu. Bu yılı Türk turizmi açısından çok önemli bir dönemeç olarak gördüklerini belirten Bağlıkaya, bu yıl gösterilecek sıçramayla Türkiye’yi dünya turizm sıralamalarında çok daha üst basamaklara taşıyacak yükselişi hedeflediklerini kaydetti.

Hedef 750 dolar

Bağlıkaya, bu hedefe doğru emin adımlarla yürüdüklerini ifade ederek şunları söyledi: “2018’e ilişkin açıklanan ilk resmi veriler de beklentimizi doğrular nitelikte. 2018’in ilk 2 aylık döneminde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısının yüzde

34.91 artış gösterdi. Özellikle ana pazar olarak tanımladığımız Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen taleplerin olumlu seyretmesi neticesinde 2018’i, rekor kırarak 40 milyon ziyaretçi sayısıyla kapatacağımızı düşünüyorum. Yıl sonunda turizmden elde ettiğimiz gelirin de 30 milyar dolar seviyesini aşmasını ve bu çerçevede kişi başı ortalama turizm gelirimizin 750 dolar seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Özlediğimiz günlere geldik gibi gözüküyor.”

Haberin Devamı

2 ülke yarışacak

Bağlıkaya, 2018 yaz sezonuna yönelik rezervasyon taleplerinin çok iyi seyrettiğini anlatarak, “Türkiye’nin iki ana pazarı konumunda bulunan Almanya ve Rusya’dan gelen rezervasyon verileri çok olumlu. Almanya’dan yüzde 60, Rusya’dan da yüzde 30’un üzerinde rezervasyon artışları var. Bu yıl Almanya ve Rusya, 6 milyonlara ulaşacağını tahmin ettiğimiz rekor rakamlarla birincilik için yarışacak. Bununla birlikte İngiltere, Hollanda gibi son

2 yıllık dönemde düşüş gösteren pazarlardan Türkiye’ye yönelik ilgi ve talebin yeniden canlanmasını çok önemli buluyoruz” diye konuştu.

Erken rezervasyon döneminde Almanya, Rusya ve Avrupa ülkelerinden talebin en yüksek olduğu destinasyonların başında Antalya’nın geldiğini aktaran Bağlıkaya, Antalya ile birlikte Ege Bölgesi kıyılarının talebin yüksek olduğu destinasyonlar arasında bulunduğunu dile getirdi.