Gazete Vatan Logo

6 milyon kök kenevir çıktı!

Lice’de terörün finans kaynağı kenevir tarlalarını kurutmak için yapılan operasyon kapsamında tam 6 milyon 14 bin 486 kök kenevir bulundu. Bu köklerle yapılabilecek esrar miktarı ise 120 ton.

6 milyon kök kenevir çıktı!

Diyarbakır’ın Lice İlçesi kırsalında 23 Haziran perşembe günü başlatılan, jandarma, özel harekat polisi ve geçici köy korucularının katıldığı Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Operasyon kapsamında yapılan arazi aramaları sırasında, çok sayıda mühimmat, çok miktarda yaşam malzemesi ile piyasa değeri 1 milyar 530 milon 679 bin lira olan ve 120 ton esrar elde edilebilecek 6 milyon 14 bin 486 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği tarafından bugün yapılan açıklamada, şöyle denildi:

Hasat zamanı

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada kenevir tarlalarının PKK’ya ait sözde mezarlıklar çevresindeki köylerin kırsalında bulunduğu ifade edilerek, şu bilgiler verildi: Lice İlçesi güneyinde bulunan Çitlibahçe, Dibek, Varlık, Hacıcemil, Dolunay, Güzdam, Çavundur ve Yolçatı Köyleri (Bölücü terör örgüt mensuplarına ait sözde mezarlık çevresinde bulunan köyler) kırsalında; Yaklaşık olarak 270 dönüm araziye ekili ve bakımları yapılmış vaziyette hasat yapıldığı zaman yaklaşık, 120 ton kubar esrar elde edilebilecek kenevir bitkisi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile ele geçirilen kenevir bitkileri İl Tarım Müdürlüğü’nden gelen yetkililer nezaretinde sökülmek ve sonrasında yakılmak suretiyle imha edilmiştir.

Haberin Devamı

Bölgede tespit edilen çok sayıda sığınak ve el yapımı patlayıcı imha edilirken, aralarında lav silahının da yer aldığı çok sayıda silah ve mühimmat ile örgütsel doküman ele geçirildi.

Çoban: Tehditle nöbet tutturdular

Operasyon bölgesindeki uygulamalarda 6 bin 210 araç ve 15 bin 595 kişinin incelendiği, gözaltına alınan 59 zanlıdan 3’ünün “uyuşturucu ticareti yapmak ve yer temini sağlamak” suçlarından tutuklandığı belirtildi. Teröristlerin sivil vatandaşların yanı sıra çobanları da tehdit ederek suça zorladığı belirtildi. Operasyonlarda gözaltına alınan şüpheli bir çoban, güvenlik güçlerine verdiği ifadesinde, PKK’lı teröristlerin “Dediklerimizi yapmazsan sizi öldürürüz.” diye tehdit edip, uyuşturucu ekili arazilerde kendilerine zorla nöbet tutturduklarını söyledi. İfadesinde “Benim rızam yok. Zorla bizi suça itiyorlar. Benim de onlarca hayvanıma el koydular” diyen çoban, çok sayıda mağdurun uyuşturucu ekili arazilere yakın bölgelerde silah zoruyla çadır kurup nöbet tuttuğunu, arazilerin kontrolü ve sulamasını yaptıklarını itiraf etti.

Haberin Devamı