Gazete Vatan Logo

6 milyar euroluk iş hacmi

Avrasya'nın en büyük teknoloji fuarı olan CeBIT Bilişim Eurasia bugün kapılarını açıyor

Yeni ürünlerin tanıtılacağı, 1.000’in üzerinde şirketin kurumsal çözümlerini sunacağı CeBIT’te 58 ülkeden de satın alma heyeti katılacak. Fuarda bu yıl 6 milyon euroluk iş hacminin gerçekleşmesi bekleniyor.

Avrasya Bölgesi’nin en büyük iş geliştirme ve teknoloji platformu CeBIT Bilişim Eurasia bugün kapılarını açıyor. Saat 14.00’te Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da katılacağı bir törenle açılacak olan fuar, 10 Ekim’e kadar devam edecek. HİFAŞ ve Deutsche Messe AG tarafından yürütülen pazarlama ve tanıtım faaliyetlerine ek olarak bu yıl Dış Ticaret Müsteşarlığı ilk kez CeBIT Bilişim Eurasia’ya destek verdi. Bu çerçevede “Uluslararası Satın Alma Heyetleri Programı” kapsamında 58 farklı hedef ülkeden satın alma heyetinin davet edildiği fuarda bu yıl 6 milyar euroluk iş hacminin gerçekleşmesi bekleniyor. CeBIT Bilişim Eurasia’da bu yıl teknolojinin en son örneklerini oluşturan ürünler ve hizmetler ilk kez tanıtılacak.

Akıllı yaşam öne çıkacak

Yenilenen içeriği ile katılımcı ve ziyaretçilerine bu yıl bir fuardan fazlasını sunacak olan CeBIT Bilişim Eurasia’da aralarında Siemens, IBM, Oracle, Motorola gibi dev isimlerin de bulunduğu 1.000’in üzerinde şirket, kurumsal çözümlerini sunacak.

Fuarda ayrıca 5 gün boyunca en yeni teknolojiye sahip televizyonlardan dizüstü bilgisayarlarına, dijital fotoğraf makinelerinden, kameralara, dijital eğlence ürünlerinden, donanım, yazılım ve çevre birimlerine kadar binlerce yeni ürün ve hizmet tanıtılacak.

CeBIT Bilişim Eurasia’da bu yıl ‘Akıllı Yaşam Konseptleri’nin öne çıktığı bir yıl olacak. Türkiye’nin artan bölgesel gücü, gelişen yeni iş ilişkileri ve iş modellerinin yanı sıra Türkiye’nin çevre ülkeler tarafından model olarak gösterileceği platformda; büyüyen şehirlerin iletişim, güvenlik, ulaşım, hava kirliliği, eğitim, sağlık ve altyapı alanlarında karşılaştığı sorunları bilişim teknolojileriyle nasıl giderilebileceği hazırlanan projeler ile aktarılacak. Ayrıca fuar süresince düzenlenecek seminer, konferans ve panel etkinlikleriyle konunun bütün paydaşlar ile paylaşılması sağlanacak.

Anadolu Heyetleri Programı

CeBIT Bilişim Eurasia 2010’da, her yıl düzenlenen Anadolu Heyetleri Programı da bu yıl daha kapsamlı bir içerikle hazırlandı. Anadolu’da hedef şehirlerde faaliyet gösteren işadamları, karar vericiler ve profesyoneller, sanayi ve ticaret odaları, belediyeler ile üniversitelerin işbirliğiyle CeBIT Bilişim Eurasia’da buluşacak.

CeBIT Bilişim Eurasia’nın ana sponsorluğunu üstlenen Türksat A.Ş., uydular üzerinden sağladığı her türlü haberleşme hizmetinin yanı sıra, ileri iletişim teknolojilerini yaşamın her alanında etkin kılan dev projelerini katılımcı ve ziyaretçilere sunacak. Broadcast, Cable&Satellite Uluslararası Fuar ve Konferansı da aynı tarihler arasında fuara paralel olarak düzenlenmeye devam edecek.

Ana sponsor Türksat yeni markaları ve hizmetlerini tanıtacak

TÜRKİYE ’NİN Avrupa ve Asya’ya açılan bilişim ve ticaret kapısı CeBIT Bilişim Eurasia fuarının ana sponsoru olan Türksat, 7. Salon’da yer alan standında uydu haberleşme, coğrafi bilgi sistemleri, bilişim, e-Devlet ve kablo yayıncılığı alanında yürüttüğü hizmetleri ve yeni markalarını tanıtacak. Sanat, siyaset, medya ve ekonomi sektöründeki önemli isimleri ağırlayacak olan Türksat’ın standında popüler söyleşilere de yer verilecek. “TürksatGlobe” markası ile sunulan Coğrafi Bilgi Sistemleri kapsamındaki hizmetlerden “TürksatMaps” tanıtımı da CeBIT Bilişim Eurasia 2010’da gerçekleştirilecek. Ayrıca, 8 Ekim 2010 Cuma günü saat 14:30’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Karadeniz Salonu’nda Türksat tarafından “Coğrafi Bilgi Teknolojileri Akademik Perspektif Çalıştayı” düzenlenecek. Türksat’ın dijital kablo TV platformu üzerinden “Teledünya” markası ile sunduğu dijital televizyon yayın hizmeti bölümünde ise 3D teknolojisi ve ülkemizdeki ilk üç boyutlu televizyon kanalı olan Teledünya 3D İnfo kanalının tanıtımı yapılacak. Türksat’ın yeni başlattığı ve karasal altyapılara bağımlı olmadan uydu üzerinden her yere internet götürmeyi hedefleyen hizmeti de UydumetSky markasıyla fuarda tüketicilerle buluşacak. KabloTV hattı üzerinden Uydunet markasıyla sunulan internet hizmeti abonelerinin kendi aralarında “ücretsiz telefon görüşmesi” sağlayan ses hizmeti ise UydunetVoIP markasıyla ilk defa fuarda görücüye çıkacak.

Dumankaya projelerini 3 boyutlu anlatacak

2009 yılında CeBIT Bilişim Fuarı’na Dumankaya Mobil adındaki özel üretim bir araçla katılarak yenilikçi yaklaşımını tüketicilerin beğenisine sunan ve büyük ilgi gören Dumankaya , bu yılki fuara da iddialı hizmetleriyle katılıyor.

Dumankaya’nın bu yılki fuar içeriğinde Dumankaya İKON ve Dumankaya Modern projeleri için özel geliştirilen 3 Boyutlu tanıtım filmleri, Dumankaya Pusula hizmetleri çerçevesindeki e-dairem ve sosyal medya uygulamaları yer alıyor.

Software AG Türkiye yol haritasını açıklayacak

CEBIT’İN global sponsorlarından Software AG’nin Ceo’su Karl-Heinz Streibich, bünyesinde düzenlenecek konferansa katılacak. Karl Heinz Streibich, konferansta Türkiye’de yazılım sektörünün değerlendirmesini yapacak, CeBIT’te işbirliği ve gelişim olanaklarını anlatacak.

Software AG’nin CEO’su, Türkiye ile ilgili yol haritasını, finans sektörü ağırlıklı ürün ve çözümleri, savunma sektörüne yönelik çalışmalarını da açıklayacak.

Haberin Devamı