Gazete Vatan Logo

6 mahallede kaldırıldı, 3 mahallede ilan edildi

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 6 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının sona erdiği, yasağın farklı 3 mahallede uygulanması kararı alındığı bildirildi.

6 mahallede kaldırıldı, 3 mahallede ilan edildi

Valilikten yapılan açıklamada, Hazro'nun dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten terör örgütü mensuplarına yönelik Koçbaba, Akbulut, Ülgen, Mutluca, Zilipınar ve Korhan mahallesi arasında kalan bölgede operasyon düzenlendiği belirtildi.

Operasyonda halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince dün 18.00'den itibaren duyurulan kararın 06.00'dan itibaren kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Hazro'nun dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten teröristlere yönelik operasyon yapılacak. Operasyonda halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla kanun gereği Hazro'nun Çitlibahçe, Ormankaya ve Güzdamı mahallelerinde 06.00'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi, bu bölgelere giriş ve çıkışlar yasaklandı. Yasağa vatandaşların uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önemli."