Gazete Vatan Logo

6 kişiyi öldüren şoförün kaçışı TBMM’ye geldi

Milletvekili İsmail Özdemir, 25 Mart’ta Kocasinan’da 6 kişinin hayatını kaybettiği kazaya neden olan sürücünün yurt dışına kaçtığını belirterek, Bakan Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

6 kişiyi öldüren şoförün kaçışı TBMM’ye geldi

MHP Milletvekili İsmail Özdemir, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği yazılı soru önergesinde, yaşanan kaza sonrasında çok sayıda masum vatandaşın hayatını kaybettiğini ve kazaya neden olan araç sahibinin yurt dışına kaçtığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

25 Mart 2018’de Kayseri Kocasinan Nalçık Bulvarı’nda, Malatya’dan Kayseri’ye giden Mustafa Üzüm yönetimindeki 38 E 4730 plakalı otomobil, görgü tanıklarının ifadesine göre makas atan 38 KY plakalı lüks bir otomobilin sıkıştırması ve çarpması sonucu kontrolden çıkmış ve şerit değiştirerek, karşı yönden gelen Malatya’ya cenaze götüren 41 BD 308 plakalı özel ambulansla kafa kafaya çarpışmıştır. Kaza sonucu otomobilin sürücüsü Mehmet Üzüm (36), eşi Zehra (29), çocukları Safiye Nur (6) ve Hamza (8) ile yakınları Mustafa Üzüm (29) ve Soner Üzüm (29) yaşamını yitirmiştir. Kazaya neden olan otomobilin 38 KY plakalı beyaz renkli lüks bir araç olduğu ve kazanın meydana geldiği gün yolda makas atarak ilerlediği bilgilerine ulaşılmıştır. Kazaya neden otomobil Talas ilçesindeki bir bağ evinde park edilmiş halde bulunmuş ve otomobilin soldaki tek kapısının hasarlı olduğu, sıkıştırdığı ve 6 kişiye mezar olan otomobille sürtünmesi sonucu çökükler meydana geldiği belirlenmiştir. Otomobil sürücüsü Adnan kaza sonrası polise teslim olmak yerine 36 saat sonra Sarp sınır kapısından 27 Mart 2018 tarihinde yaya olarak Gürcistan’a geçtiği ortaya çıkmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Cevap bekleyen sorular

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti: Kazaya neden olan aracın sürücü Adnan Özdemir’in yurt dışına Sarp sınır kapısından yürüyerek çıktığı iddiaları doğru mudur? Yurt dışına yaya veya araçla çıkışlarda Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile kontrol yapılmamakta mıdır? Ülkemizde yaşanan bir olay sonrasında TC Kimlik Numarası tespit edilince tüm sınır kapılarına bu numara bildirilmemekte midir? Kaza sonucu hayatlarını kaybedenlerin gözü yaşlı ailelerin gözyaşlarını dindirmek için hangi çalışmalar yapılmıştır? Gittiği iddia edilen Gürcistan yetkililerinden bu kişi istenilmiş midir?

Haberin Devamı