Gazete Vatan Logo

6 kişiye can, 2 kişiye ışık oldu

Antalya’nın Kepez ilçesi hal yakınlarında yer alan kontrolsüz kavşakta 25 Kasım Cumartesi günü ticari taksiyle çarpışması sonucu ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Burak Can Keskin, yaşam mücadelesini 4 gün sonra kaybetti.

6 kişiye can, 2 kişiye ışık oldu

Babası Muzaffer Keskin, oğlunun tüm organlarını bağışladı. Keskin’in bağışlanan kalbi Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 52 yaşındaki Engin Hazar’a nakledildi. Karaciğer Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde 42 yaşındaki Hüseyin Öztürk’e nakledildi. Akciğer, 29 yaşındaki Barış Kırdan’a nakledilmek üzere Marmara Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Böbrekler ve pankreasın tespit edilecek hastalara nakledileceği, korneaların ise bekleyen 2 hastaya ışık olacağı kaydedildi. Baba Muzaffer Keskin, Burak Can Keskin’in yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdiği 4 günde çok sayıda arkadaşının ziyaret için hastane bahçesine geldiklerini, sevgilisinin ise üzerinde kalp işareti olan ve ‘Seni Seviyorum’ notu bulunan çiçek gönderdiğini belirtti.

Kol, bacak ve yüzü de nakledilebilecek

Oğlunun cenazesini adli tıp morgundan alan baba Muzaffer Keskin, din görevlilerine danıştıktan sonra evladının organlarını bağışladığını söyledi. Organ bağışlamanın büyük sevap, bir can kurtarmanın dinen çok önemli olduğunu öğrendiğini aktaran Keskin, “İç organlarının tamamını bağışladık. Hatta kol, bacak ve yüzünün de nakledilebileceği söylendi. ‘Ancak bu kadar büyük bir iyiliğe gücüm yetmez’ diyerek geri çevirmek durumunda kaldım” dedi.

Haberin Devamı