Gazete Vatan Logo

6 katlı bina çöktü, vinç operatörü öldü

Van’da hasarlı binanın yıkımı sırasında enkaz altında kalan iş makinesi operatörü 37 yaşındaki Recep Gezer’in cesedine saat 17.10’da ulaşıldı.

Sivil Savunma Arama- Kurtarma ekipleri tarafından Gezer’in cansız bedeni, kullandığı iş makinesinin içerisine sıkışmış olarak bulundu.

Gezer’in çıkarılan cesedi, olay yerinde bekleyen ambulansıyla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Gezer’in arkadaşları olay yerinde gözyaşı dökerken, enkaz başında bekleyen yıkılan binanın sahibi Bilal Alkan, yıkım için gelen kepçenin küçük olduğunu ileri sürdü. Alkan, 6 katlı binanın daha büyük bir iş makinesiyle yıkılması gerektiğini söyledi.

CHP’Lİ MİLETVEKİLLERİ DE ENKAZ BAŞINA GELDİ

Depremin ardından yaşanan gelişmeleri yerinde izlemek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Van’a gelen 6 milletvekilinden 3’ü, binanın yıkılmasını ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan ile Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, bina sahibi ve olay yerinde bulunan yetkililerle görüşüp not aldı.

Özkoç, çadır kentleri dolaştıkları sırada üzücü olayları duyduklarını belirterek, "Van’da şu ana kadar 6 çocuk öldü. Bunlardan 4’ü yanarak, 2’si ise hastalanarak hayatını kaybetti. Bugün de enkaz çalışması yapan bir iş makinesi operatörünü kaybettik. Sadece deprem öldürmüyor. Tedbir alınması gerekiyor. Bu konu üzerinde duracağız ve ilgili makamlara da rapor olarak sunacağız" dedi.

Haberin Devamı