Gazete Vatan Logo

6 ilin elektrikleri kesiliyor!

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), borçlu abonenin elektriğini kesmeye başladı.

6 ilin elektrikleri kesiliyor!

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, Dicle elektrik bünyesindeki Dicle Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi'nin (DEPSAŞ), özelleşme sonrası borcu bulunan abonelere yönelik birçok kez yinelediği faiz affı kampanyasını son olarak 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzattığı, kampanyaya abonelerin ciddi talep göstermesine rağmen abonelerin yüzde 15'inin sunulan imkanlara rağmen borcunu ödememekte direndiği bildirildi.



Bunun üzerine, daha önce borçlu abonenin elektriğinin kesileceğinin kamuoyuna duyurulmasının ardından yeni yıl tatilinin ardından uygulamaya başladığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan duyurular üzerine çok sayıda abone kampanyanın son günlerinde borcunu öderken, borcundan ötürü elektriği kesilecek abone sayısı bu sayede kısa sürede 217 binden 190 bine indi. Özelleştirme öncesinde yeterince uygulanmayan idari ve hukuki müeyyidelerin uygulanması için süreci tavizsiz biçimde işletme kararı alan ekipler borçlu abonelere yönelik elektrik kesme uygulamasına Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta eş zamanlı olarak başladı."

Bugüne kadar 40 ilçede kesinti yapılmamış

Ekiplerin yürüttüğü çalışmalarda bölgede 40 ilçe ve kırsal kesimde daha önce DEDAŞ tarafından hiç kesinti yapılmadığının tespit edildiği ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır'ın Bismil ve Ergani, Mardin'in Kızıltepe ve Derik, Batman'ın Kozluk, Şanlıurfa'nın Siverek, Birecik, Akçakale, Suruç, Viranşehir ve Harran, Şırnak'ın Silopi, Cizre ve İdil ile Siirt'in Kurtalan ilçesi hiç kesinti yapılmayan ilçelerin başında geliyor. Özellikle ilçe ve köylerde yaşayan vatandaşların mağdur olmamaları için yeni dönemi dikkate alarak borçlarını ödemeleri bekleniyor. Kesintinin uygulandığı ilk gün yıllık 100 milyon kwh tüketen ve borçlu olan tüm sulama birliklerinin enerjisi kesildi. Yükümlülüklerini yerine getirme konusunda çaba sarf eden birlik yöneticileriyle görüşmeler sürüyor."

Stiker ile borçlu ve borçsuz ayırt edilecek

Açıklamada, abonelerden gelen kendilerine yönelik ihbarın ulaşmadığına dair şikayetler üzerine kesinti yapılan sayaçların üzerine yapıştırılmak üzere 200 bin stiker bastırıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Böylece borcu olan veya kaçak enerji kullanan aboneler borcunu düzenli ödeyen müşterilerden ayırt edilebilecek. Yükümlülüklerin yerine getirilmesi konusunda ciddi bir iyileşme gözlemlenirken, bununla beraber borcunu ödemeyen abonelere yönelik enerji kesme, icra ve cezai takip uygulamasına kararlılıkla devam edilecek. Söz konusu uygulama ile borcunu düzenli ödeyen abonelere kaliteli ve kesintisiz enerji sağlanması amaçlanıyor."

Haberin Devamı