Gazete Vatan Logo

6 dağcı Süphan'da mahsur kaldı

AĞRI'nın Patnos İlçesi'nden Süphan Dağı'na tırmanışa geçen 6 dağcı, 1 arkadaşlarının ayağı kırılınca iniş yapamayarak mahsur kaldı. Bitlis'in Adilcevaz İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçi'ye cep telefonuyla durumu bildiren dağcılar yardım istedi. Kaymakam Çiftçi, dağcıların kurtarılması için bölgeye askeri bir helikopterin gönderildiğini söyledi.

Patnos İlçesi'nden Süphan Dağı'na dün sabah saatlerinde tırmanışa geçen 6 dağcıdan Kamuran Oğuz, tırmanış sırasında kayması sonucu ayağı kırıldı. Arkadaşlarının ayağı kırılması üzerine iniş yapamayan dağcılar, Süphan Dağı'nda mahsur kaldı. Bunun üzerine dağcılar Süphan Dağı'na yakın olan Bitlis Adilcevaz İlçe Kaymakamı Mustafa Çitfçi'ye cep telefonu ile ulaşarak yardım istedi. Kaymakam Çiftçi, 10'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nı arayarak destek istedi.

Tugay Komutanlığı'ndan sağlanan helikopter, dağcıların kurtarılması için sağlık ekipleri ile birlikte Süphan Dağı'na hareket etti. Dağın eteğinde bulunan Aydınlar Beldesi'ne de ambulans sevkedildi. Helikopterin, dağcıların bulunduğu yerde belirlenen düz alana iniş yaparak sporculara ulaşılabileceği belirtildi.

Haberin Devamı