Gazete Vatan Logo

6 çocuğun ölümüyle ilgili skandal iddia

Diyarbakır'ın Kulp ilçesindeki Kuran kursu binasında 6 öğrencinin hayatını kaybettiği, 3 öğrencinin yaralandığı yangına müdahalede itfaiyenin geç kaldığı iddia edildi.

6 çocuğun ölümüyle ilgili skandal iddia

İlçe Müftülüğüne bağlı Karaağaç Mahallesi'ndeki yatılı Kuran kursu binasında öğrencilerin yatakhane olarak kullandığı koğuşta 03.00 sıralarında çıkan yangınla ilgili jandarma tarafından alınan güvenlik önleminin ardından inceleme yapıldı.

Alt katı taziye evi, üstü Kuran kursu için kullanılan iki katlı binanın yatakhane olarak ayrılan iki odasından biri, yangın nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Binada 20 yatılı öğrencinin kaldığı, bunlardan 3'ünün dün gece izinli olduğu öğrenildi.

"Yangın söndükten sonra içeri girdiğimizde her şey bitmişti"

Karaağaç Mahallesi sakinleri, yangına müdahale sırasında yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Mehmet Ali Elmas, sabaha karşı gürültüyle uyandıklarını belirterek, alevleri fark ettikleri anda olay yerine gittiklerini söyledi.

"Çok duman vardı. Çocuklar oksijen alabilsin diye taş atıp camları kırdık. Yangını bidonlarla su taşıyarak söndürdük. Yangın söndükten sonra kapıyı kırıp içeri girdiğimizde gördük ki her şey bitmişti. İtfaiye geç geldi. Ambulans itfaiyeden önce geldi" diyen Elmas, iki öğrenciyi merdivenle indirdiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Elmas, yangının çıktığı odada 6 öğrenci bulunduğuna işaret ederek, "Odaya girdiğimizde odada 5 ceset vardı. Bir öğrenci, kapının yakınına kadar gelmiş, orada dumandan etkilenerek yığılmıştı. Hastaneye götürürken yolda vefat etti" şeklinde konuştu.

"İtfaiye geç geldi"

Kurs öğrencilerinden Recep Kahraman da binada yaklaşık 20 öğrencinin yatılı eğitim gördüğünü söyledi.

Yangın çıktığını öğrenir öğrenmez olay yerine koştuğunu belirten Kahraman, "Baktık ki her yer yanıyor. Ateşi mahalleli kovalarla söndürdü. İtfaiye geç geldi. O odada kurtulan olmadı" diye konuştu.

Yaşamını yitiren öğrencilerden birinin babasının amcası oğlu olduğunu ifade eden Kahraman, "Çok üzgünüm, buraya geldiğimde ağladım" dedi.

Elektrik sobası battaniyelerin üzerine devrilmiş

Bu arada, Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) İlçe İşletme Şefliği ekiplerince yapılan incelemede, yangının gece çalışır halde bırakılan elektrik sobasının battaniyelerin üzerine devrilmesi sonucu çıktığı belirlendi.

Haberin Devamı

Yangında hayatını kaybeden 6 erkek öğrencinin cenazesi, otopsi için Diyarbakır Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaralanan 3 öğrencinin tedavisi ise devam ediyor.

Kulp Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan adli ve idari soruşturma da sürüyor.