Gazete Vatan Logo

6 bin özel harekatçı şehir savaşına gidiyor!

Türkiye’nin birçok kentinden yola çıkan JÖH ve PÖH birlikleri, Gaziantep’teki Müşterek Görev Merkezi’nde buluştu. Afrin’e girmek için son hazırlıkları yapan özel birlikler, Cinderes ve Raco’da meskun mahal operasyonlarına katılacak

6 bin özel harekatçı şehir savaşına gidiyor!

‘Zeytin Dalı Harekâtı’yla teröristlerden arındırılan Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilecek ‘meskun mahal’ operasyonlarını yürütecek Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve güvenlik korucuları için İçişleri Bakanlığı tarafından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde Müşterek Görev Merkezi oluşturuldu. Türkiye’nin birçok kentinden şu ana kadar 3 bin JÖH, PÖH ve güvenlik korucusunun sevk edildiği merkezde 6 bin güvenlik gücünün görev yapacağı belirtildi. Merkezdeki güvenlik görevlileri, ‘meskun mahal’ operasyonları için son hazırlıklarını yaptı.

Sokak sokak temizlik

Afrin bölgesinde kritik öneme sahip olduğu belirtilen Cinderes ve Raco beldelerinin etrafındaki tepeler, ‘Zeytin Dalı Harekatı’yla kontrol altına alındı. Beldelere bağlı birçok köy de harekat kapsamında teröristlerden temizlendi. Cinderes ve Raco beldelerinin teröristlerden temizlenmesi için yeni hazırlıklar yapıldığı da bildirildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bölgeye JÖH ve PÖH timleri, Cinderes ve Raco beldelerindeki ‘meskun mahal’ operasyonlarına katılarak tuzaklanan patlayıcıları imha edip bölgeyi güvenli hale getirecek.

Haberin Devamı

Hendek kahramanları

JÖH ve PÖH timleri, hendek operasyonları sırasında Diyarbakır’ın Sur ilçesi, Şırnak’ın Silopi, Cizre ve İdil ilçeleri, Mardin’in Derik, Dargeçit ve Nusaybin ilçeleri ile Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘meskun mahal’ operasyonlarını başarıyla tamamlamıştı.

Suikastçıları yakalayan tim de Afrin’e

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast yapmaya çalışan FETÖ’cü hainleri, günlerce süren takibin ardından tek tek yakalayıp adalete teslim eden 22 kişilik ekip de Afrin’e gitmek üzere Bingöl’deki özel harekat merkezinden yola çıktı.