Gazete Vatan Logo

5G’nin yol haritasını çıkardı

Türk Telekom, ‘5G Beyaz Kitap’ ile 5G’nin yol haritasını çıkardı. Kitaba göre, 5G yüksek hız, düşük gecikme, yüksek kapasite, enerji verimliliği, yüksek coğrafi kapsama ve erişim getirecek.

5G’nin yol  haritasını çıkardı

Türk Telekom, ‘5G Beyaz Kitap”ı hazırlayarak Türkiye’nin 5G yol haritasına ışık tuttu. Türk Telekom bir yandan da uluslararası arenada geleceğin teknolojilerini geliştirmek üzere kurulan 5GPP, Networld 2020, ETSI NFV ve ONF (Open Network Foundation) gibi saygın oluşumlarda yer alarak 5G teknolojilerinin ve standartlarının geliştirilmesi kapsamında küresel oyuncularla birlikte çalışmalarını sürdürüyor.

Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, 5G’nin (5. Nesil), haberleşme teknolojisinin giderek genişleyen kullanım alanlarını daha da ileriye götürdüğünü belirtti. 5G sistemlerinin 2020 ve 2030 yılları arasında yaygın kullanıma geçmesinin hedeflendiğini hatırlatan Er, “5G’nin uygulandığı teknolojiler; otomasyondan, akıllı şehirlere, sanal gerçekliğe kadar standartlarımızı geliştirecek. Ekonominin büyümesine, yeni iş alanlarının açılmasına yarayacak” dedi.

Beyaz Kİtap’a göre 5G neler getİrecek?

- Yüksek hız: Ultra yüksek çözünürlükteki içeriklere ulaşabilmeyi sağlayacak.
- Düşük gecikme: Gerçek zamanlı mobil kontrol ve uzaktan araca haberleşme uygulamalarını gerçekleştirecek. n Yüksek kapasite: Şimdikinden 1.000 kat fazla kapasiteye sahip birim alana ulaşacak. - Enerji verimliliği: Cihazların pil sorunlarını bitirecek. n Yüksek Coğrafi Kapsama ve Erişim: Ekonomik getirinin artmasını sağlayacak.

Haberin Devamı