Gazete Vatan Logo

5G’de büyüme için güçlü fiber şart

İletişim sektörünün Endüstri 4.0 dönüşümünün taşıyıcısı olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, 5G ile birlikte bu büyümeyi sağlayabilmek için güçlü fiber altyapının şart olduğunu belirtti

5G’de büyüme için güçlü fiber şart

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Barselona’da düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde, bakanlara ve kamu kurumu düzenleyicilerine yönelik programın ana oturumunda konuştu. Terzioğlu, “İletişim sektörü, içinde bulunduğumuz Endüstri 4.0 dönüşümünün taşıyıcısı. Sadece kendi işimizi değil, tüm sektörleri dijitalleştirerek ekonomiyi büyütecek olan taraf bizleriz. Bu büyümeyi sağlayabilmek için güçlü fiber altyapı şart” dedi. Terzioğlu, 4.5G altyapısı üzerine inşa edilecek olan 5G teknolojileriyle, akıllı şehirlerden tarıma, taşımacılıktan sağlık hizmetlerine tüm sektörlerin büyüyeceğinin altını çizdi. “Dijital yetkinliklerle güçlendirilmiş telekom oyuncuları bu dönüşümün ve büyümenin temelini oluşturacak” diyen Terzioğlu, 5G yasal düzenlemeler yapılırken, sektörün öncü rolünün anlaşılmasının ve fiber altyapının genişletilmesinin önemine dikkat çekti.

‘Akıllı Tarım’ görücüye çıktı

Barselona’daki Turkcell/Lifecell Ventures standında en dikkat çeken ürünlerden biri, Turkcell’in, NB IoT uyumlu olarak da hizmet verebilen ‘Akıllı Tarım Servisi’ oldu. Bu uygulama sayesinde çiftçiler, 1 futbol sahası büyüklüğündeki alanı tek bir takip cihazıyla gözlem altında tutabilecek.

Haberin Devamı