Gazete Vatan Logo

5800 sterlin için bakanlığı bıraktı

Aldığı konut kredisi bedelini düşük gösterdiği ortaya çıkan İngiltere Kültür Bakanı Maria Miller istifa etti.

İngiltere Kültür, Medya ve Spor Bakanı Maria Miller, harcamalarında ve aldığı ödenekte usulsüzlük yaptığı iddialarının ardından istifa etti. Miller, dün Başbakan David Cameron’a gönderdiği istifa mektubunda, “hakkındaki ihtilafın, dikkatlerin hükümetin yaptığı önemli işlerden dağılmasına neden olduğunu” kaydetti. Cameron ise Miller’in istifa mektubunu almaktan dolayı üzgün olduğunu ancak istifasını kabul ettiğini duyurdu.

Parayı geri verecek

Miller, ikinci eviyle ilgili ödenekte usulsüzlük yaptığı iddiaları ve bu konudaki soruşturmadaki tavrı nedeniyle Avam Kamarası’nda yaptığı 32 saniyelik özür konuşmasından yaklaşık bir hafta sonra istifa etmiş oldu.

Milletvekillerinin harcamalarını soruşturan Parlamento Komisyonu, Miller’in Wimbledon’da bulunan evinin mortgage ödemesiyle ilgili ödenekten aldığı 5 bin 800 sterlini geri ödemesini talep etmişti. 50 yaşındaki Muhafazakar Partili Miller, 2005’ten bu yana milletvekili olarak parlamentoda bulunuyor.

Yerine Müslüman Bakan

Miller’in yerine, yakın gelecekte ülkenin ilk Müslüman başbakanı olabileceği iddia edilen Pakistan asıllı Sacit Cavit getirildi. Hazine Bakanlığı bünyesinde görev yapan Cavit, ‘Demir Leydi’ lakaplı eski Başbakan Margaret Thatcher’ın en sevdiği danışmanlarından biriydi.

Haberin Devamı