Gazete Vatan Logo

555 dolar ile en ucuz inşaat çeliği Türkiye’de

Çelik tartışmasında sular durulmuyor. Çelik sektörü, ton başına 555 dolar ile en ucuz çeliğin Türkiye’de satıldığını ortaya koydu

555 dolar ile en ucuz inşaat çeliği Türkiye’de

İnşaat sektöründe çelik tartışmasının ateşi sönmüyor. Geçtiğimiz günlerde inşaatçılar yeniden iş bırakma çağrısı yapınca çelik sektörü de harekete geçti. Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB), ülkelerin Ağustos 2017 satış fiyatlarını baz alarak yaptığı araştırma ile inşaat çeliğinin en düşük fiyatla Türkiye’de satıldığını ortaya koydu.

En uygun fiyat

Araştırmaya göre, Türkiye’nin iç piyasasındaki inşaat çeliği fiyatı ton başına 555 dolar seviyesinde bulunuyor. İnşaat çeliği fiyatı en yüksek ülke ton başına 1.050 dolar ile Brezilya oldu. Onu 840 dolar ile Arjantin, 606 dolar ile ABD ve 595 dolar ile Çin takip etti.

İnşaat çeliği fiyatlarının Türkiye’de fahiş fiyatlarla satıldığını belirten bazı müteahhitlerin bu iddiaları mesnetsiz bir şekilde ortaya attıklarını söyleyen ÇİB Başkanı Namık Ekinci, “Türkiye, Çin, Rusya, İtalya ve Ukrayna gibi ülkelere göre daha uygun iç piyasa fiyatlarına sahip. Ülkemiz inşaat çeliği kullanıcılarının, en düşük maliyetle kaliteli ürün temin ettikleri açıktır” dedi.

Haberin Devamı