Gazete Vatan Logo

545 milyon liraya Esenyurt’a meydan

İSTANBUL Esenyurt bölgesinde hayata geçirdiği projelerle tanınan Özyurtlar Holding, Bahaş Holding ile birlikte inşa edeceği ‘Meydan Ardıçlı’ projesini satışa çıkardı.

545 milyon liraya Esenyurt’a meydan

İSTANBUL Esenyurt bölgesinde hayata geçirdiği projelerle tanınan Özyurtlar Holding, Bahaş Holding ile birlikte inşa edeceği ‘Meydan Ardıçlı’ projesini satışa çıkardı. 27 blokta 1.683 daire ve 121 ticari üniteden oluşan projede, konut, rezidans ve alışveriş merkezi yer alıyor. 2019’un son çeyreğinde teslim edilmesi planlanan projede ayrıca kamuya açık 2 meydan da bulunacak. Projenin yatırım bedeli arsa dahil 545 milyon liraya ulaşacak.

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, arazi sahibi oldukları için rekabetçi fiyatlarla satışa başladıklarını belirterek, şunları söyledi: “Projede metrekare satış fiyatları 3-4 bin lira arasında. İstanbul’da arsa fiyatları artıyor. Arsa sahibi olmasaydık biz de bu fiyata satış yapamazdık. 45 günde projemizin yüzde 20’sini sattık ve bu satışların da yüzde 30’unu yabancıya yaptık. Piyasada giydirilmiş fiyat üzerinden kampanya yapılıyor ama alıcı artık bilinçli. Biz gerçekçi fiyatla satışa çıkıp isteyen alıcıya şirket bünyesinde 60 aya kadar vade yapıyoruz.”

Haberin Devamı

Bahaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdüssamet Bahadır da projenin lokasyonuna vurgu yaptı. Temeli atılarak yapımına başlanan Meydan Ardıçlı projesinin içinden metronun geçtiğini anlatan Bahadır, “Meydan Ardıçlı’nın kalbi olarak görülen meydanlar, kamuya açık yapısıyla sosyal hayatı daha da zenginleştirecek” dedi.

Yabancıya satışta rekor kıracak
TAMER Özyurt, Esenyurt’un yabancıya satışta güçlü olduğunu belirterek, “2015’te ciromuzun yüzde 42’si yabancıya satıştan gelmişti. 2016’da yaşanan sorunlara rağmen yüzde 28’de kapattık. Bu yıl 9 aylık rakamlara göre yüzde 35’lerdeyiz. Yabancı payında 2015’i geçeceğimizi düşünüyoruz” dedi.