Gazete Vatan Logo

540 beygirlik Giulia GTA yolda

Kuruluşunun 110. yılını kutlamaya hazırlanan Alfa Romeo, sadece kendi tarihinin değil aynı zamanda otomobil tarihinin de en önemli efsanelerinden biri olan Giulia GTA modeline yeniden hayat veriyor.

540 beygirlik Giulia GTA yolda

Bu yıl kuruluşunun 110. yılını kutlamaya hazırlanan Alfa Romeo, markanın DNA’sını oluşturan sportif zarafeti en iyi biçimde yansıtan yeni Giulia GTA ve GTAm modellerini tanıttı. İlk olarak 1965 yılında Giulia Sprint GT’ninhafifletilmiş gövde ve daha güçlü motorlu versiyonu olarak tanıtılan Giulia GTA’nın 2020 versiyonu da yine benzer felsefeyle geliştirilmiş olarak yollara çıkmaya hazırlanıyor. Giulia GTA ve GTAm versiyonlarından sertifikalandırılmış ve numaralandırılmış olarak sipariş almaya başlayarak sadece 500 adetlik sınırlı bir üretim gerçekleştirecek olan Alfa Romeo, koleksiyon niteliğindeki bu özel sportif otomobillerle, 110. yaş kutlamalarına da yeni bir heyecan katacak.

100 kilo hafif

Giulia GTA’nın ön ve arka tekerlek genişliğinin 50 mm arttırılarak özellikle yay ve amortisörlerde olmak üzere süspansiyon sisteminde yapılan iyileştirmelerle yüksek hız stabilitesinin arttırıldı. Açılımı “GranTurismoAlleggerita” olan GTA’nın,daha hafif ve daha güçlü Giulia versiyonunda, ağırlık azaltımı içinde çok önemli mühendislik çalışmaları gerçekleştirildi. Şaft, motor kaputu, tavan, ön tampon, ön çamurluklar, arka çamurluk eklentileri ve 6 nokta emniyet kemerlerine sahip karbon yarış tipi koltuklar da dahil olmak üzere kapsamlı diyet programı sonunda 100 kg ağırlık tasarruf edildi. Bunun dışında motorlarda, kapılarda ve yürüyen aksamda alüminyum ile bazı kompozit malzemeler kullanıldı. Örneğin doğrudan motor sporları dünyasından gelen benzersiz polikarbonat reçine Lexan, yan ve arka cam çerçevelerinde kullanılarak ağırlık tasarrufuna katkıda bulunuldu.

Haberin Devamı

3.6 sanilede 100 km

Kalite hissini artıran ön konsol, kapı panelleri, torpido gözü, yan kaplamalar, orta konsolda ve koltukların orta kısımlarında kullanılan Alcantarayüzeyler Giulia GTA’nın iç mekanında ilk dikkat çeken materyaller olarak öne çıkıyor. Otomobilin, GTAm versiyonunda Alcantaradaha yaygın olarak kullanılıyor. Mat karbon trimler, iç mekâna özgün teknik bir estetik zarafet kazandırıyor. GTAm versiyonun iç mekânı her bir ayrıntısı ile motorsporları esintisi taşıyor.Günlük kullanım için gerçek bir süper otomobili simgeleyen Alfa Romeo Giulia GTA’nın kaputu altında gücü 540 HP’ye yükseltilmiş 2.9 litrelik V6 Bi-Turbo motor yer alıyor. Etkin ağırlık azaltma ve güç arttırma paketinin uygulanmasıyla kilogram başına 2,82 HP’lik ile son derece iddialı bir ağırlık/güç oranı elde edilmiş olması ayrıca dikkat çekiyor. Söz konusu ağırlık/güç oranı ile Giulia GTA benzersiz bir performans sunuyor ve kalkış kontrol sisteminin de katkısıyla 0’dan 100 km/s hıza 3,6 saniyede ulaşıyor.Alfa Romeo, Giulia GTA ve daha performanslı türevi Giulia GTAm’den toplam 500 adet üretecek.

Haberin Devamı