Gazete Vatan Logo

516 eve 10 bin talep gelince!

TOKİ’nin 516 evine 10 bin talep gelince kura stadyumda çekildi...

TOKİ’nin Kocaeli’de dar gelirli aileler için satışa çıkardığı 516 konuta 10 bin kişilik talep geldi. İlgi büyük olunca kura çekimi İzmit İsmetpaşa Stadyumu’nda yapıldı.

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) dar gelirli ailelere yönelik konutlarına gelen ilgi kura çekimini stadyumda yaptırdı. Kocaeli’de satışa sunulan 516 eve 9 bin 982 kişi başvurunca çekiliş İzmit İsmetpaşa Stadyumu’nda yapıldı.

TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, ‘planlı kentleşme ve konut seferberliği’ çalışmaları kapsamında 81 il, 800 ilçe ve 2 bin 131 şantiyede, 513 bin konut yapıldığını söyledi. Konutların yanı sıra sosyal donatıların da yapıldığını belirten Karaca, çalışmalar kapsamında 757 okul, 783 spor salonu, 152 hastane, 379 cami ve çok sayıda ticaret merkezi inşa ettiklerini belirtti. Kocaeli’nin bu yatırımlardan gerekli payı aldığını ve bu güne kadar Kocaeli’de 29 şantiyede 13 bin 600 konut, 8 ilköğretim okulu, 7 lise, 7 cami, 17 spor salonu ve 4 ticaret merkezi inşa edildiğini dile getiren Karaca, “Arızlı konutlarına yaklaşık 10 bin başvuru yapıldı. Tabi burada bu kadar yoğun müracaatın olması bizleri de gururlandırıyor ve şevkimizi arttırıyor” dedi. Daha sonra noter huzurunda kura çekimi yapıldı, ev sahibi olan vatandaşların büyük mutluluk yaşadığı gözlendi.

Okuldan önce bitecek

TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir, dar gelirli ailelere kira öder gibi evler yaptıklarını, dairelerin ortalama 67 metrekare 2 oda bir salondan oluştuğunu söyledi. Arızlı’da daha önce 706 konut inşa ettiklerini dile getiren Özdemir, konutlar ile beraber yol, üst ve alt yapı, cami, okul ve iş merkezleri de yaptıklarını bildirdi.

Kura çekimlerinin yoğun katılımdan dolayı artık stadyumlarda yapıldığına dikkati çeken Özdemir, “Bu konutları önümüzdeki yılın Haziran ayında bitirerek teslim edeceğiz. Normalde Ağustos ayında bitirecektik ama okul başlamadan bitirmek istiyoruz. Şu an konutların kaba inşaatları tamamlandı” diye konuştu.

Özdemir, şöyle devam etti: “TOKİ Türkiye’nin sınırlarını aştı, 40 ülke ile ön protokol anlaşmaları yaptık. Kaynağımızı ürettiğimiz için yabancıların büyük ilgisini çekiyor. Pakistan’da konut yaptık, Somali’de yapıyoruz. İnşallah bu modeli dünyaya taşıyacağız.”

4 bin lirası peşin

Alt gelir grubuna dönük konutlarda hak sahibi olanlar 4 bin TL peşinat ödeyecek. İlk taksit ödemelerini ise konutları teslim aldıktan sonra yapacak. Aylık taksitleri yaklaşık 188 TL’den başlayan konutlar 180 ay (15 yıl) vadeli satılacak.

Haberin Devamı