Gazete Vatan Logo

51 yıllık fabrika kapanıyor

Anadolu Efes, Merter'deki fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs'ta durdurarak faaliyetini Adana, Ankara ve İzmir'e kaydıracak.

51 yıllık fabrika kapanıyor

Anadolu Efes, İstanbul Merter'de bulunan fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs 2017 itibarıyla durdurarak faaliyetini Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislerine kaydırma kararı aldı.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, kararın kentleşme sonucu şehir merkezinde kalan bir fabrikanın şehir ve bölge halkı üzerindeki çevresel ve lojistik etkileri göz önünde bulundurularak alındığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Şirketimizin çevresel, ekonomik, toplumsal sürdürülebilirlik stratejisi ve üretim verimliliği programı çerçevesinde, İstanbul Merter'de bulunan fabrikamızın üretim faaliyetlerinin durdurulması ve söz konusu üretimin diğer fabrikalarımıza kaydırılmasına ilişkin açıklama Durdurulan/İmkansız Hale Gelen Faaliyetler Hakkında Bilgi İstanbul Merter fabrikamızdaki üretim faaliyetleri Şirketimizin çevresel, ekonomik, toplumsal sürdürülebilirlik stratejisi ve üretim verimliliği programı çerçevesinde, İstanbul Merter'de bulunan fabrikamızın üretim faaliyetlerini 22 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla durdurarak Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislerine kaydırma kararı alınmıştır. Bu karar kentleşme sonucu şehir merkezinde kalan bir fabrikanın şehir ve bölge halkı üzerindeki çevresel ve lojistik etkileri göz önünde bulundurularak alınmıştır.

20/04/2017 tarihli 367 sayılı Yönetim Kurulu Kararı Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Geçerlik Tarihi 22/05/2017 Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Şirketin Toplam Üretimine Etkisi: Etkisi yoktur Faaliyetlerin Durdurulmasının/İmkansız Hale Gelmesinin Şirketin Toplam Satışlarına Etkisi: Etkisi yoktur Kısmen Durdurma Sözkonusu ise Durdurulan Faaliyetlerin Toplam Üretim ve Satışlar İçindeki Payı: İstanbul fabrikamızın toplam kapasite içerisindeki payı %15'tir.

İş Akitleri Feshedilen/Feshedilecek Kişi Sayısı: İnsan kaynağımız ile ilgili planımız değerlendirme aşamasında olup, İstanbul fabrikasındaki çalışanlarımızın öncelikli olarak diğer lokasyonlarımızda bulunan açık pozisyonlara kaydırılması sürecini hassasiyetle yürüteceğiz. Yeterli ve uygun açık pozisyon olmaması ya da çalışanlarımızın tercih etmesi durumunda işten ayrılacak çalışanlarımızın tüm hukuki ve özlük hakları yasalar çerçevesinde korunacaktır.

Ödenen/Ödenecek Kıdem Ve İhbar Tazminatlarının Toplamı: Diğer lokasyonlarımıza kaydırılacak ve işten ayrılacak çalışan sayılarımız net olmamakla birlikte, Merter fabrikamızda görevli tüm çalışanlarımız için tahmini kıdem ve ihbar tazminatları toplamı 14 milyon TL'dir.

Şirket Yönetimince Alınan Tedbirler: - Yeniden Faaliyete Başlanması İçin Gerçekleşmesi Gereken Olaylar: Fabrikamızın yakın bir zamanda tekrar üretime başlaması öngörülmemektedir.

Yeniden Faaliyete Başlanacaksa Öngörülen Tarih - Şirketin Süreklilik Varsayımının Nasıl Etkileneceği: Şirketin sürekliliğini etkileyecek bir durum bulunmamaktadır.

Şirketimizin çevresel, ekonomik, toplumsal sürdürülebilirlik stratejisi ve üretim verimliliği programı çerçevesinde, İstanbul Merter'de bulunan fabrikamızın üretim faaliyetlerini 22 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla durdurarak Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislerine kaydırma kararı alınmıştır. Bu karar kentleşme sonucu şehir merkezinde kalan bir fabrikanın şehir ve bölge halkı üzerindeki çevresel ve lojistik etkileri göz önünde bulundurularak alınmıştır.

Anadolu Efes Türkiye bira sektörünün lideri olarak üretim operasyonlarına ve sürdürülebilir verimli büyümesine Adana, Ankara ve İzmir'deki 3 bira, Afyon ve Konya/Çumra'daki 2 malt fabrikası ile Bilecik/Pazaryeri'ndeki şerbetçiotu işleme tesisiyle kesintisiz olarak devam edecektir. Toplam kapasite içerisinde %15 paya sahip olan İstanbul fabrikamızın üretiminin kaydırılması ile kapasite kullanım oranımızın artması hedeflenmektedir. Fabrikamızın bulunduğu alan ile ilgili değerlendirmelerimiz devam etmektedir.

1969 yılından bu yana tüm fabrikalarında aynı kalite ve standartta yüksek teknoloji ile üretim yapan Anadolu Efes, Anadolu'nun özenle seçilen doğal hammaddeleri ile üretilmiş geniş ürün portföyünü tüketicileri ile buluşturmayı sürdürecektir.

İnsan kaynağımız ile ilgili planımız değerlendirme aşamasında olup, İstanbul fabrikasındaki çalışanlarımızın öncelikli olarak diğer lokasyonlarımızda bulunan açık pozisyonlara kaydırılması sürecini hassasiyetle yürüteceğiz. Yeterli ve uygun açık pozisyon olmaması durumunda işten ayrılacak çalışanlarımızın tüm hukuki ve özlük hakları yasalar çerçevesinde korunacaktır

Haberin Devamı