Gazete Vatan Logo

51 no’lu DVD’de 5 şüphe

Ergenekon davasında en önemli deliller arasında gösterilen 51 no’lu DVD, savcılar tarafından incelemeye alındı, DVD’nin üzerinde 5 önemli şüphe saptandı.

51 no’lu DVD’de 5 şüphe

51 no’lu DVD, Ergenekon davasının en önemli delilleri arasında yer aldı. Emekli asker ve avukat olan Levent Göktaş’ın bürosunda bulunan DVD, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere dönemin siyasileri, askerleri hakkındaki içeriği ile davanın en dikkat çeken delili oldu. Avukat Levent Göktaş ise yargılama süresi boyunca DVD’nin kendisine ait olmadığını savundu. Hatta yargılama süreci içinde DVD’nin kırılması üzerindeki şüpheleri iyice artırdı. Ergenekon davası sanıklarına kumpas kurulduğu iddiasıyla yürütülen soruşturmada görevli terör savcıları Bülent Başer ve Zafer Koç, 51 nolu DVD’yi araştırmaya başladı. Al Jazeera’nin haberine göre savcılık 7 Ocak 2009 tarihinde yapılan arama sırasındaki görüntüleri izledi ve 5 şüphe tespit etti. İşte o beş şüphe:

1- Savcı ve Levent Göktaş’ın avukatları nezaretinde arama yapan polis ekipleri, ofisteki diğer odalara savcı ve avukat nezaretinde giriyor. Ancak savcılık tespitlerine gore, DVD’nin bulunduğu avukat Özge Evci’nin kullandığı odaya sadece polisler giriyor.

Haberin Devamı

2-Savcı ve avukatlar baska bir odada iken polisler, DVD’nin bulunduğu odanın önünden geçerken kamerayı kullanan polis ve bir başkomiser M.Y. ‘Şu odadan genel görüntü alalım’ diye kendi aralarında konuşarak odaya giriyorlar. Diğer odalardan ‘genel görüntü alınma’ işlemi yapılmıyor.

3- Savcılığın tespitine gore, polis kamerası odadaki dolaplardan ‘genel görüntü’ alırken, odadaki başkomiser M.Y. ise kamera açısında gözükmüyor.

4- Odada bir süre yalnız kalan polisler daha sonra savcı ve avukatları çağırıyor ve mâlûm DVD masanın üzerindeki dosyanın kapağının ‘hemen altında’ ortaya çıkıyor.

5- Savcılığın bir tespiti de, DVD’ye polisler parmak izi bırakacak şekilde defalarca çıplak elle dokunuyor. Ancak dava sırasında kırık DVD üzerinde yapılan incelemede herhangi bir parmak izi bulunmuyor. Bu da soruşturma savcılarına göre, DVD üzerindeki parmak izlerinin emniyet görevlileri tarafından sonradan silindiği ihtimalini güçlendiriyor.

‘Aramayı yapan koymuş olabilir’

Görüntülere ilişkin bu tespitlerde bulunan savcılık, 2007’de başlayan Ergenekon operasyonları üzerinden iki yıl geçmesine rağmen, içinde suç unsuru olan belge ve görüntülerin olduğu DVD’nin, aynı zamanda emekli asker olan bir avukatın ofisinde ve masanın üzerindeki dosyanın içinde bulundurmasını ‘hayatın olağan akışına da aykırı’ olarak değerlendiriyor. Bu tespitlerde bulunan savcılık, DVD’nin odaya arama yapan polisler tarafından konulmuş olması ihtimali üzerinde duruyor.

Haberin Devamı