Gazete Vatan Logo

500 yıllık türbeye binlerce ziyaretçi geliyor

Ankara’da inanç turizmi denilince akla ilk olarak kent merkezinde bulunan Hacı Bayram-ı Veli Türbesi ve Çamlıdere’deki Şeyh Ali Semerkandi Türbesi geliyor.

500 yıllık türbeye  binlerce ziyaretçi geliyor

Ankara’da inanç turizmi denilince akla ilk olarak kent merkezinde bulunan Hacı Bayram-ı Veli Türbesi ve Çamlıdere’deki Şeyh Ali Semerkandi Türbesi geliyor. Kent merkezine yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Şeyh Ali Semerkandi Türbesi, vatandaşların yoğun ilgisini çekiyor. Türbeyi ziyaret edip dualar okuyan vatandaşlar, külliyede Şeyh Ali Semerkandi’nin yaşadığı dönem olan 15’inci yüzyılı yansıtan ev ve müzeyi de gezme imkanı buluyor. Ziyaretçiler külliyede yöreye özgü ürünlerin satıldığı dükkanlardan alışveriş yapıp yemek yiyerek günü Çamlıdere’de tamamlıyor.

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, göreve geldiği 2004 yılından beri her yıl Şeyh Ali Semerkandi Türbesi’ne yenilikler kattıklarını belirterek, “Özellikle hafta sonları ve dini günlerde binlerce ziyaretçi türbeye akın ediyor. Her an Anadolu’yu İslamlaştırmak için mücadele vermiş. Semerkandi’nin bütün eserlerini kitaplaştırarak burada sergiliyoruz“ diye konuştu.