Gazete Vatan Logo

500 milyon TL’lik ‘vazo’yla gayrimenkule adım attı

NG Grubu, gayrimenkul sektöründeki ilk projesine Basın Ekspres Yolu’nda başladı. Vazoyu andıran NG Residence İstanbul, 500 milyon lira değere sahip. Proje, 5 yıldızlı otel ve rezidans blokundan oluşuyor.

500 milyon TL’lik ‘vazo’yla gayrimenkule adım attı

Kütahya Porselen ve NG markalı otelleri ile hem sanayi hem de turizm sektöründe faaliyet gösteren NG Grubu, gayrimenkul sektörüne de adım atıyor. Bugüne kadar kendi sanayi tesislerini inşa etmek için 1 milyon metrekare inşaat yapan NG Grubu, İstanbul Basın Ekspres yolunda hayata geçireceği NG Residence İstanbul adındaki projesiyle gayrimenkul geliştirmeye de başlıyor.

NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Yıllardır direkt olarak inşaat sektörünün içindeyiz. Artık işin başka bir boyutuna geçmek istedik. NG Residence aile olarak yapıp satacağımız ilk proje olacak ancak son olmayacak. Bundan sonra gayrimenkul yatırımı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Kongre merkezi var

NG Residence, NG Grubu’nun kendi arazisi üstünde yükselecek. NG Residence İstanbul’un mimarisi grubun porselen işine atıfta bulunmak için ‘vazo’ formatında tasarlandı. 500 milyon liralık yatırımla hayata geçecek projenin 28 katlı kulesinde Marriot’un işleteceği 5 yıldızlı bir otel, 26 katlı kulesinde 276 rezidans daire ve 4 penthouse daire yer alacak.

Haberin Devamı

Projede 3 bin 200 kişilik kongre merkezi de bulunacak. Yaklaşık 1 yıllık çalışmanın ardından NG Residence projesini hayata geçirdiklerini belirten Erkan Güral, “Projeyi 2018 yılında tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

% 30’u satıldı

Projeye yatırımcı taleplerinin gelmeye başladığını dile getiren Erkan Güral, “Lansman öncesinde NG Grubu’nu yakından tanıyan bir çevreye yaptığımız ön satış duyurusunun sonucunda projenin yüzde 30’unun satışını gerçekleştirdik. Yerli ve yabancı yatırımcı ilgisi oldu” diye konuştu. Güral, proje tamamlandığında yüzde 30 ile 40 arasında prim yapacağını öngördüklerini de belirtti.

Proje bitince metro gelecek

NG Residence İstanbul, 132 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projenin rezidans blokunda 1+1 ve 2+1 dairelerin yer alıyor. 1+1 daireler 66 ile 88 metrekare, 2+1 daireler 69 ile 130 metrekare arasında değişiyor. Proje konumu itibarıyla da dikkat çekiyor. Atatürk Havalimanı’na ve 3’üncü havalimanına yakın mesafede bulunan proje teslim aşamasına geldiğinde, 200 metre uzağına bir metro istasyonu da yapılacak. Metro hattı ile proje hemen hemen aynı tarihlerde tamamlanacak.

Haberin Devamı

ERKAN Güral, Basın Ekspres Yolu’ndaki NG Residence İstanbul’da metrekare fiyatlarının brüt 7 bin lira seviyesinde olduğunu söyledi. Projedeki daire fiyatları 500 bin liradan başlıyor.