Gazete Vatan Logo

500 komando Cizre'ye gidiyor

500 komando Cizre'ye gidiyor

Güneydoğu'da hendeklerin kapatılması, barikatların yıkılması ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen süpürme operasyonları hız kazandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, operasyonların hızlanacağı açıklamasının ardından, Bolu Dağ Komando Tugayı'ndan 500 komando Cizre'ye sevk edildi. Komando birliklerinin bölgeye takviyesi ile operasyonların daha da hız kazandığı öğrenildi.

TERÖRİSTLERİN EVLERİNE ABLUKA

Teröristlerin üs olarak kullandığı evlerin temizlenmesinin ardından, Cizre'ye gelen komando birliklerinin evlere teker teker yerleşerek koruma altına aldığı belirtildi. Yafes Mahallesi'nin temizlenmesinin ardından, komando birliklerinin orayı kontrol altına aldığı öğrenildi. Güvenlik güçleri şimdi Sur, Cudi ve Nur Mahallelerinde geniş çaplı temizliğe hazırlanıyor. Komando birlikleri daha sonra bu mahalleleri de kontrol altında tutacak.

BELEDİYENİN MAKİNELERİNE GEÇİT VERİLMEDİ

Terör örgütü PKK'ya açıkça destek verdikleri bilinen ve hendek kazma olaylarında militanlara makineler ile yardımcı olan HDP'li Cizre Belediyesi'nin iş makinelerini artık kullanamadığı öğrenildi. Askeri birliklerin operasyon sıralarında, örgüte destek vermeye çalışan iş makinelerine geçit vermediği söylendi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin çoğunun HDP'li belediyenin çalışanları olduğu da ifade edildi.

Haberin Devamı

HALKIN ARASINA SAKLANIYORLAR

PKK terör örgütü militanları beyaz bayrak ile kaçmaya çalışırken yakalanıyor. Cizre'de bir terörist beyaz bayrakla kaçmaya çalışırken, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. 9 Ocak'ta beyaz bayraklarla askeri kontrol noktasına giden vatandaşların arasına karışan bir terörist, askeri kontrol noktasında GBT sorgulaması sonucu tespit edildi. Kaçmaya çalışan terörist vurularak etkisiz hale getirildi. Yafes Mahallesi'nde 3 teröristin ise güvenlik güçlerine teslim olduğu öğrenildi.